Natuurbeleving in Beeld

Fotografie & Tekst: MASJA PRINSEN

Een overweldigend gevoel…

Het is 5u in de ochtend, ik ben net wakker en zou nog wel even heerlijk willen slapen….maar er is twijfel, het is vroeg licht, en een blik naar buiten verteld me dat de omstandigheden goed zijn…
Er zit niks anders op dan dat lekkere warme bed te verlaten als ik voor zonsopkomst in het veld wil staan.

Onderweg naar m’n bestemming wordt het steeds mooier buiten, de lucht begint te kleuren en ik zie dikke mist op de heide. De beloftes van het weerbericht worden waargemaakt, en hoe..!
Het gaspedaal wordt automatisch wat verder ingedrukt, de drang om er op tijd te staan wordt erg groot. Gelukkig is het helemaal niet druk op de weg zo vroeg in de ochtend, en ben ik dus lekker op tijd.
Om kwart voor 6 parkeer ik de auto, pak mijn spullen en snel me in de richting van de ingang.

Het doel was eigenlijk om het bos in te gaan in de hoop herten te fotograferen, maar de kleuring in de lucht en de mist zijn zo mooi dat ik me direct richting de heide beweeg, op zoek naar een mooi plekje. Terwijl ik een solitair boompje in het mistige landschap fotografeer, zie ik wat bewegen. Een hinde onder het boompje, wat een geweldige verassing..!

Als ik dit tafereel heb vastgelegd kijk ik even rond, en zie dat er meer Edelherten lopen wat verderop in het veld. Ze lijken de goede kant op te komen, en ik besluit dus te blijven staan.
Opwinding maakt zich van mij meester, wat een geweldige omstandigheden, alles zit mee deze ochtend..!
De hindes komen inderdaad mijn kant op, en het ene na het andere beeld wordt vastgelegd, de sfeer is overweldigend..!

Jammer dat ik dit moment met niemand kan delen, ik ben alleen, op wat wandelaars na die mijn kant opkomen. Even ben ik bang dat ze de herten zullen verjagen, maar het tegendeel is waar. Er komen er juist meer mijn kant op, en ze staan mooi in een rijtje bovenop een heuvel terwijl de zon prachtig opkomt door de dikke mist. Met dank aan deze wandelaars..!

Na een poosje komt de zon op en is het mooiste licht geweken, net als de mist, die vrij snel verdwijnt door de warme zonnestralen.
Voldaan loop ik weer naar de auto en rijd nog steeds met een gevoel van opwinding weer terug naar huis, in afwachting van de beelden die ik heb geschoten. En dan blijkt weer, vroeg opstaan loont echt..!

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2015- Masja Prinsen – Natuurbeleving in Beeld

facebook | Twitter | 500px | Mijn werk bij Wallstars

error: Fotos & Teksten © Masja Prinsen