Natuurbeleving in Beeld

Fotografie & Tekst: MASJA PRINSEN

Zwarte Specht en meer….

Het mag duidelijk zijn dat ik mijn favoriete stekjes heb, gewoon prachtige plekken waar je heerlijk tot rust komt. Door een hoog gehalte aan wild, maar ook vanwege fraaie en veelzijdige landschappen die je kunt aantreffen.

Deze ochtend is het wederom mistig, net als de vorige keer, alleen ontbreken helaas de prachtige luchten bij zonsopkomst. Jammer, maar dat maakt het fotograferen ook weer boeiend en elke keer anders, speciaal als je vaker dezelfde plekken bezoekt.

Tijdens mijn wandeling op zoek naar mooie plaatjes hoor ik een vogel. Wat zou het zijn..? Een uil misschien..? Dan ontdek ik dat het een Zwarte Specht is. Helemaal geweldig, en zo dichtbij..! Nog nooit heb ik zo goed een Zwarte Specht kunnen bewonderen. Wat een prachtige vogel met dat rode hoedje op z’n kop..! Veel groter dan de Grote bonte en Groene spechten zoals we die regelmatig in de tuin aantreffen. Hij heeft ook een langere snavel dan de andere Spechten, waar ie flink mee in de bomen hakt, de spaanders vliegen in het rond. Een prachtig gezicht..! Ik kom ‘m even later tegen laag op een stam, waarop ie een hele poos zoet blijft. Het valt niet mee, zo beweeglijk als ie is, om een paar plaatjes te schieten van dit voor mij hele bijzondere moment. En het lijkt bijna afgesproken, maar op hetzelfde moment lopen er een paar hindes voorbij in de achtergrond. Gelukt..! Mijn ochtend kan weereens niet meer stuk..! Nog meer hindes tref ik als ik wat verder loop, en daar is ook nog eens het prachtige licht wat ik eerder die ochtend miste. Alweer een ochtendje vroeg uit de veren, maar wat heb ik weer genoten…!

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2015- Masja Prinsen – Natuurbeleving in Beeld

facebook | Twitter | 500px | Mijn werk bij Wallstars

error: Fotos & Teksten © Masja Prinsen