Natuurbeleving in Beeld

Fotografie & Tekst: MASJA PRINSEN

Spanning zonder beelden, een korte terugblik…

Hertenbronst, steenbokken en……beren ?
Ook vakanties brengen mooie herinneringen met zich mee, zo ook Italie, het Appenijnengebied rondom de camping. Een bijzondere plek middenin de natuur. Zeker na het horen van burlende herten kan het niet meer stuk..! Omdat er ook beren in het gebied leven, slaat de opwinding weer even toe, en wil ik mezelf ervan overtuigen dat het het gebrul van een beer is. Een nuchtere reactie verteld me direct dat het “gewoon” om burlende herten gaat. Een kleine teleurstelling, maar ach, wat is er mis met burlende herten..?

Er zijn diverse wandelroutes en ingangen het gebied in, en omdat het oktober is zijn de herfstkleuren overal zichtbaar. Het is er ronduit prachtig, en wat een sfeer met al die natuurgeluiden om ons heen..! Bepakt en bezakt met fotospullen, verrekijkers, wat eten en drinken lopen we verschillende routes in de omgeving. Op een dag wagen we ons aan een flinke klim op zoek naar Gemzen (ook wel Appenijnse Steenbokken), want dat moet erg de moeite waard zijn. Net als we na een poosje bijkomen van wat pittig klimwerk, staat er hogerop in het bos een jonge gems te grazen. Dat werd tijd..! Heel voorzichtig pakken we onze camera’s en proberen geen aandacht op onszelf te vestigen, iets wat niet echt lukt, de gems heeft het al door. Na een blik op zijn moeder die rustig doorgaat met grazen, graast ook de jonge gems weer verder, een mazzeltje…We zijn inmiddels wat dichterbij gekomen, tot zelfs erg dichtbij, ze lijken het allemaal best te vinden. Als we wat te overmoedig worden, wordt het ze echter te gortig en kiezen het hazenpad….

Bij nacht en ontij…
Zodra de avond gevallen is, en de zon achter de horizon is verdwenen, stijgt de spanning pas echt..! Een gebeurtenis die ik niet snel zal vergeten…Vlak achter de camping hoor je vanuit het ravijn voorbij trekkende wolven huilen, het is pikkedonker…Met ingehouden adem en flink wat kippenvel luister ik naar dit intense gehuil wat tot diep in m’n binnenste doordringt…Ook alle honden uit de wijde omgeving doen waakzaam mee, en maken dat dit spannende moment nog echter lijkt.  Ik sta als aan de grond genageld, totdat de wolven in de verte zijn verdwenen, ik ze niet meer kan horen. Als er de volgende ochtend een dode hinde met beetwonden in het water ligt, weet ik zeker, ik heb het niet gedroomd..!

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2015- Masja Prinsen – Natuurbeleving in Beeld

facebook | Twitter | 500px | Mijn werk bij Wallstars

error: Fotos & Teksten © Masja Prinsen