Natuurbeleving in Beeld

Fotografie & Tekst: MASJA PRINSEN

Winters Noorwegen..

Het is 29 december en ik vertrek voor bijna 5 weken naar Noorwegen, waar ik bij mijn broer en zijn gezin ga logeren. Als het vliegtuig landt komt de mededeling dat er lichte sneeuw valt op onze plaats van bestemming. Buiten gekomen zie ik dat er al een redelijk pak ligt, en in mijn beleving is die “lichte sneeuw” gewoon een serieuze sneeuwbui, mijn hart maakt een sprongetje..! Mijn broer is minder blij met dit “vieze weer”. De rit naar huis gaat rustig aan, want het kan erg glad zijn, en ondanks de speciale winter- en spijkerbanden die in Noorwegen gebruikelijk zijn, blijft het verraderlijk…

De sneeuw is de volgende dag alweer zo goed als verdwenen, en mijn goede voornemens om deze fraaie witte wereld te fotograferen gaan helaas weer van tafel. In plaats van mooi wit is het voornamelijk grijs en grauw met veel regen, daar wordt de gemiddelde natuurfotograaf natuurlijk niet gelukkig van. Maar dan, als de regen na een paar dagen toch ineens stopt, zien we in de verte prachtige goudgeelachtige kleuring met mist boven de bergen ontstaan. Het is heerlijk behaaglijk bij het haardvuur en de kerstboom, maar op zo’n moment zit er maar een ding op, erop af..! De mist en het licht zijn gelukkig nog niet verdwenen als we een minuut of 10 later aankomen, er hangt een bijzonder en mystiek sfeertje bij het Tokemeer. Een goed begin, met zo’n sfeervol eerste fotomoment..!

En dan, ruim na Kerstmis valt er eindelijk “echte sneeuw”. Veels te laat volgens veel Noren, want een witte kerst hoort er per slot van rekening gewoon bij…
Rondom het huis zijn bossen, meren en ook kleine watervalletjes te vinden, en de hoeveelheid sneeuw neemt langzaam toe. Tijd dus om de warme, waterdichte kleding weer aan te trekken…bepakt en bezakt trek ik erop uit op zoek naar leuke fotoplekken. Ik hoef alleen het pad naar achteren maar af te lopen en ik kom weer bij een ander meer, welke al bedekt is met dikke lagen ijs. Door de steeds wisselende temperaturen zijn er mooie structuren ontstaan, en met een laagje sneeuw wordt het extra mooi. Hier ben ik nog wel even zoet…

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2015- Masja Prinsen – Natuurbeleving in Beeld

facebook | Twitter | 500px | Mijn werk bij Wallstars

error: Fotos & Teksten © Masja Prinsen