Natuurbeleving in Beeld

Fotografie & Tekst: MASJA PRINSEN

Ploeteren en bibberen…

Het is alweer ruim anderhalve week geleden dat ik in Noorwegen aankwam, de tijd vliegt..!
Inmiddels ligt er zo’n 20 centimeter sneeuw, en er komt nog meer bij als ik de berichten mag geloven. Een beetje verse sneeuw kan geen kwaad, dus laat maar komen..! Het vriest dat het kraakt, en omdat de zon zich niet zoveel laat zien is het ook krakend koud, de sneeuw is bevroren…

Helaas zijn er in de omgeving niet zoveel geschikte open plekken te vinden om te fotograferen, en op een uitzondering na laten ook de bijzondere omstandigheden het een beetje afweten…Ik ben dus in de meeste gevallen aangewezen op mooie structuren en lijnen die zichtbaar worden door de sneeuw. Nou kan wat extra uitdaging helemaal geen kwaad en elke dag is een verassing, je weet nooit wat je deze keer weer aantreft. Zoals bijvoorbeeld de watervalletjes die op diverse plekken naar beneden komen en inmiddels bijna volledig bevroren zijn. Een klein beetje water stroomt nog onder de prachtig geribbelde ijslagen door naar de lager gelegen riviertjes.

Voordeel in Noorwegen is dat “op het pad blijven” niet zo gebruikelijk is, dus je kunt gaan en staan waar je maar wilt om die mooie plek te bereiken. Tenminste, als je er doorheen kunt komen….Door de sneeuw is het soms moeilijk te zien waar je loopt, en zo gebeurd het weleens dat je plotsklaps wegzakt door een laag ijs, en je in het ijskoude water komt te staan. Dan ben je blij met een stel warme laarzen aan je voeten..! Tja, je moet er wel wat voor over hebben…Al ploeterend door de sneeuw, over boomstammen en door takkenbossen kom je in de meeste gevallen vanzelf op het door jouw verkozen plekje uit…hopelijk valt het niet tegen…

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2015- Masja Prinsen – Natuurbeleving in Beeld

facebook | Twitter | 500px | Mijn werk bij Wallstars

error: Fotos & Teksten © Masja Prinsen