Natuurbeleving in Beeld

Fotografie & Tekst: MASJA PRINSEN

Het aftellen is begonnen….

Mijn tripje Noorwegen zit er alweer bijna op, wat gaat de tijd toch snel..! Vast een goed teken, want ik kan me nauwelijks voorstellen dat het alweer 4 weken geleden is dat ik hier naartoe kwam…

Voor mijn vertrek kreeg ik te horen dat het weer in het hoge noorden een beetje slap was, net als in Nederland. “Wat jammer nou..!” ging het toen nog door m’n hoofd. Ik hoopte zo op winterse omstandigheden met fraaie witte landschappen, waarin ik heerlijk in de weer kon zijn met mijn camera. Ik zag het al helemaal voor me, en als je er dan toch bent…? Geluk kun je afdwingen zeggen ze weleens, en deze keer had ik geluk..! Het leek erop dat mijn verzoek werd gehoord, en al snel ook, want eenmaal goed en wel aangekomen kwam er sneeuw en ijs, en een enkele keer ook nog die prachtige mistige omstandigheden waarbij je je in een soort sprookje waande. Ik heb me dan ook heerlijk kunnen uitleven de afgelopen weken, al was ik beperkt tot de directe omgeving. De wisselende omstandigheden gaven me ruim voldoende inspiratie om er leuke dingen mee te doen.

Nu mijn laatste dagen hier zijn aangebroken valt plots de dooi weer in. Het lijkt welhaast afgesproken..! Volgens de weersvoorspellingen komen er nog een paar mooie dagen aan, dus ik hoop mijn camera nog ter hand te kunnen nemen voor een paar sfeervolle plaatjes. Het allermooiste blijft toch de mist, bij voorkeur met een opkomend zonnetje, dat maakt de wereld hier gewoon betoverend mooi. Helaas staat dat niet in de voorspellingen. Maar niks zo veranderlijk als het weer en ik blijf nog even optimistisch…

Ondanks dat ik het hier prima naar mijn zin heb, verheug ik me ook wel weer op mijn thuiskomst. Ik verlang ernaar mijn vertrouwde stekjes weer eens op te zoeken en wild te spotten, want dat begin ik wel een klein beetje te missen na al die weken. Maar tot die tijd ga ik nog even lekker genieten van de rust en de omgeving, en natuurlijk hoop ik nog wat leuke beelden te maken…


Wil je meer foto’s bekijken die ik tijdens mijn verblijf in Noorwegen heb gemaakt? Bekijk dan  deze galerij.

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2015- Masja Prinsen – Natuurbeleving in Beeld

facebook | Twitter | 500px | Mijn werk bij Wallstars

error: Fotos & Teksten © Masja Prinsen