Natuurbeleving in Beeld

Fotografie & Tekst: MASJA PRINSEN

Natuurbeleving, maar dan anders….

Even iets anders dan je van me gewend bent, maar ik vind het toch leuk om er kort iets over te vertellen.

Sinds ik stage loop bij Natuurmonumenten Oost-Veluwe kom ik op bijzondere plekken waar ik eerder geen weet van had. Bijvoorbeeld Landgoed Voorstonden bij Brummen, wat eigenlijk geen Veluwe meer is, maar bij de IJsselvallei hoort. Desalniettemin zeker de moeite van het vermelden waard..! Bij het Landgoed Voorstonden hoort een mooi stukje natuurgebied met veel variatie, en het ligt midden in een idyllische omgeving met leuke boerderijtjes en boeren landschappen. Hollandser kan bijna niet..! En voor een ieder die van landgoederen houdt, er is een leuke wandelroute naar een nabij gelegen ander landgoed, Leusveld geheten, en zo vang je twee vliegen in een klap..!

Bij Voorstonden werk ik een paar keer per maand mee met een vrijwilligersgroep. Een prima start van de week op deze prachtige plek..! Zo hebben we ons de vorige keer nuttig gemaakt met het dunnen van stukjes bos, waar bijzondere planten groeien die wel wat extra licht kunnen gebruiken, zoals de Aronskelk. Vandaag zijn we actief geweest met een nieuw wandelpad welke een verbinding vormt tussen twee bestaande paden. Leuke projecten die je een voldaan gevoel geven. Laat die wandelaars maar komen..!

Natuurlijk is er nog veel meer onderhoud rondom het landgoed, en dat ga ik zeker nog ervaren. Het is bijzonder om te zien hoe snel je heel veel werk verzet met een actieve groep vrijwilligers, en het is nog eens leuk en gezellig om te doen ook..! Natuurbeleving, maar dan anders..!

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2015- Masja Prinsen – Natuurbeleving in Beeld

facebook | Twitter | 500px | Mijn werk bij Wallstars

error: Fotos & Teksten © Masja Prinsen