Natuurbeleving in Beeld

Fotografie & Tekst: MASJA PRINSEN

Soms zit het mee…

Soms zit het mee, maar soms ook niet…deze ochtend zit het niet echt mee…

Het beloofd een prachtige dag te worden, dus op tijd
uit bed en op pad. Omdat het alweer even geleden is dat ik
erop uit ben geweest ga ik toch maar weer naar mijn favoriete
stekje, in de hoop er herten aan te treffen. De herten laten zich helaas niet sturen, dus het is altijd even afwachten wat je aan gaat treffen. Het eerste wild waar ik tegenaan loop is een reegeit, maar helaas gaat ze er als een speer vandoor zodra ze mij ziet. Rustig aan dus, en hopen dat er meer loopt. Er loopt meer, maar het zijn geen herten maar Schotse Hooglanders. Ook prachtig natuurlijk, maar de zonsopkomst valt wat tegen, en geeft niet de sfeer waar ik op hoopte. Natuurlijk schiet je toch wat plaatjes, wellicht zit er wat leuks tussen.

Inmiddels ben ik al een poosje aan de wandel als ik meen de contouren van herten te zien. Als ik verder loop zie ik dat het Damherten zijn. Inmiddels schijnt er fraai licht op het veld, misschien wordt het nog wat..?
Verderop lopen al mensen, en veel van de Damherten zijn er al vandoor voordat ik op een geschikte plek sta. Op een paar hindes na die zich nergens iets van aantrekken. Er schijnt prachtig licht op de herten, maar ondanks dat word ik niet heel blij van de resultaten.

Het is heerlijk weer, al heeft het wel gevroren en is het best fris,
het is toch prima weer voor een wandeling, dus ik loop nog wat verder. Onderweg word ik aangehouden door een wat mopperende man die er een beetje van baalt dat er nergens een Edelhert te bekennen is. Hij is er om 5 uur voor opgestaan…tja, gevalletje jammer..?

Als ik even later verder loop kom ik meer Damherten tegen, en eentje staat heel rustig wat te grazen, me af en toe aankijkend. Kennelijk zie ik er niet erg bedreigend uit, ze maakt voorlopig in ieder geval geen aanstalten om te vertrekken, en wordt zodoende meermalig vastgelegd. Ondanks het fraaie licht mis ik de juiste sfeer en entourage vandaag, maar ach, ik ga in ieder geval niet met lege handen naar huis, en….volgende keer beter…

 

Voor meer beelden, kijk even in de galerie.

Verder Bericht

Vorige Bericht

2 Reacties

 1. andre janssen 4 april 2016

  Mooi Masja, je blog.
  Blijf het leuk vinden om je site af en toe te bezoeken.

  gr.

  andré janssen

  • masja 4 april 2016 — Berichtauteur

   Dank je Andre, leuk om te horen 🙂
   Hoop dat er nog velen volgen…

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2015- Masja Prinsen – Natuurbeleving in Beeld

facebook | Twitter | 500px | Mijn werk bij Wallstars

error: Fotos & Teksten © Masja Prinsen