Natuurbeleving in Beeld

Fotografie & Tekst: MASJA PRINSEN

Stekelige ochtend…

Ik bof alweer met een ochtendje buitenactiviteiten van Natuurmonumenten bij Landgoed Voorstonden. En het lijkt wel alsof ik het verdien, want het weer is alweer prachtig..!

Voor het eerst start ik een 4×4 van Natuurmonumenten, en dat is even schrikken, wat een pit zit er in deze wagen..! Hij is weg voordat ik er erg in heb. Met mijn Twingootje van bijna 20 jaar oud ben ik toch even anders gewend. Eenmaal op weg is het geen enkel probleem, en wat rijdt dat heerlijk..!

Als ik aankom zitten er al wat mensen lekker in het ochtendzonnetje te genieten van een bak koffie, en ik sluit me daar graag bij aan. Iedereen is gezellig aan het kletsen, en in alle vroegte heb ik al een “date” te pakken met een liefhebber van de Knoflookpad, zeg maar gerust een zeer gepassioneerd man..! En ik mag deze week met hem mee op pad, geweldig..! Moet er wel vroeg voor uit de veren, maar ach, je moet er wat voor over hebben nietwaar..? Ben inmiddels erg nieuwsgierig geworden naar dat geroemde beestje…

Maar voor het zover is moet er eerst gewerkt worden. Een paar mensen zetten een nieuwe wandelroute uit, de blauwe route wel te verstaan. Gewapend met hamers, spijkers, paaltjes en blauwe pijltjes gaan ze aan de slag. Anderen gaan Bramen trekken, en daar ben ik er een van. Waren de werkzaamheden donderdag erg nat, vandaag zijn ze erg stekelig, en dat is te merken. Met dit mooie weer krijg je het snel erg warm met een jas aan, maar Bramen verwijderen in een t-shirt brengt risico’s met zich mee, en wat zitten “die krengen” vast..! Kreeg ik vorige week erg veel commentaar op mijn natte en vieze kleding, nu waren het de schrammen op mijn armen. Tja, het leven is soms hard bij Natuurmonumenten, je komt er zelden ongeschonden vanaf. Maar het resultaat mag er weer zijn, en wat was het heerlijk werken buiten…

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2015- Masja Prinsen – Natuurbeleving in Beeld

facebook | Twitter | 500px | Mijn werk bij Wallstars

error: Fotos & Teksten © Masja Prinsen