Natuurbeleving in Beeld

Fotografie & Tekst: MASJA PRINSEN

Zoeff..! Zwijntjes in beweging…

Omdat ik erg toe ben aan een ochtendje uitslapen, laat ik deze mistige morgen even voor wat ie is, en ik besluit een keer ’s avonds op pad te gaan. En natuurlijk krijg je altijd spijt van zo’n beslissing, en probeer je het voor jezelf goed te praten, maar het duurt een paar uur voordat ik het echt vergeten ben…

De avond moet het dus goedmaken, maar je weet vantevoren dat dat niet lukt, geen mist, geen ochtendlicht…althans…toen wist ik nog niet wat ik zou gaan aantreffen.
Als ik met mijn camera en statief over m’n schouder richting het bos loop, komt er een enthousiaste dame naar me toe die me wijst op een grote kudde herten verderop. Later kom ik weer 2 dames tegen, het lijkt wel vrouwenavond, en zij vertellen me dat er verderop een grote kudde Reeën te vinden is. Ik sta zelf inmiddels zo’n “kudde Reeën” te fotograferen, en wijs ze erop. Ik wil helemaal geen betweter zijn, maar vertel er toch maar even bij dat het Damherten zijn. Blij verheugd worden de verrekijkers erbij gepakt, en 2 nieuwsgierige mannen, eveneens op zoek naar herten,  doen ook mee…

Ik loop het bos in, en daar is het stil, geen mens meer te bekennen, heerlijk…Maar ook geen dieren, en dat is dan weer jammer, maar ik ben aan de vroege kant, dus niks aan de hand. Loop heel rustig en blijf op sommige plekken een tijdje stilstaan, misschien komt er wat voorbij. Als ik na een poosje de hoek omloop zie ik wat kleine bruine, gestreepte vlekjes bewegen, het zijn jonge zwijntjes, een heleboel..! Die verwacht ik hier helemaal niet, en als ik iets schattig vind zijn het wel jonge zwijntjes..! Ik probeer mijn statief zo voorzichtig mogelijk neer te zetten, want ja, ik wil die foto’s wel maken natuurlijk..! Ze bewegen continue, al wroetend met die neusjes in de grond, en af en toe rent er eentje heel hard voorbij vanuit het struikgewas, zoeff..! Ik maak wat foto’s, maar kom er al snel achter dat ze erg bewogen zijn, m’n instellingen, vergeten..! Hoe kan ik dat nou doen..? In de gauwigheid helemaal niet naar gekeken natuurlijk, stom..! Nu ik de instellingen heb aangepast zijn de biggetjes uiteraard verdwenen tussen de struiken, weliswaar zichtbaar, maar niet meer goed te fotograferen. Ik leer het ook nooit..! denk ik bij mezelf. Nou ja, het fotomoment is voorbij, ik volg de biggen en hun ouders nog een poosje terwijl ze zich tussen de Dennetjes door bewegen naar achteren toe, wroetend, rennend en spelend, een geweldig schouwspel..! Ik hoop nog even dat ze het pad zullen oversteken, sta er inmiddels helemaal klaar voor, maar helaas…

Zou deze avond de gemiste ochtend nog kunnen goedmaken..? Ik houd de moed er nog even in, maar één ding is zeker, dit prachtige zwijnenmomentje pakt niemand me meer af…!

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2015- Masja Prinsen – Natuurbeleving in Beeld

facebook | Twitter | 500px | Mijn werk bij Wallstars

error: Fotos & Teksten © Masja Prinsen