Natuurbeleving in Beeld

Fotografie & Tekst: MASJA PRINSEN

Blogtijd..!

Het is alweer een maand geleden dat ik mijn laatste blog heb geschreven, de hoogste tijd dus om daar wat aan te doen. Soms ontbreekt het me gewoonweg aan inspiratie, en zo ook de afgelopen periode. Schrijven is wat anders dan fotograferen. Als je op het juiste moment op de goede plek staat met je camera is het snel goed. Je zult je wellicht afvragen of dat niet meteen voldoende inspiratie geeft voor een blog, maar helaas is dat niet altijd het geval. Tijd voor wat actie dus..!

Ganzen, Meerkoeten en dampend water…
De actie was deze keer op Landgoed Voorstonden, waar ik zoals jullie misschien al weten, zo nu en dan vrijwilligerswerk doe, en zo ook afgelopen week. We liepen met de groep naar achteren, en ik zag de fraaie dampen op het water met ganzen in het zonnetje. Dan denk je maar een ding, dat moet op de foto..!

De camera meebrengen naar Natuurmonumenten is nog geen gewoonte, ik ben daar per slot van rekening toch om te werken. Maarja, zo mis je weleens wat, en ik besluit dan ook snel een keer terug te komen onder mooie omstandigheden, en “die keer” is vanmorgen.
Het is nog even de vraag of die omstandigheden ook willen meewerken, maar onderweg zie ik hier en daar wat mist hangen boven de velden, dus maar hopen dat het op de plek van bestemming ook zo is. Ik moet het helaas doen met een zonsopkomst zonder mist, hopelijk wordt het een mooie..! Als ik naar achteren loop zie ik wel wat damp boven het water, en ook de ganzen zijn van de partij. Mijn blijdschap neemt toe, en ik besluit dus om de vijver heen te lopen, en te kijken wat ik kan maken. Zodra de zon wat verder opgekomen is wordt de damp op het water pas echt goed zichtbaar, wat is dit prachtig..!
Het wachten is nog even op de ganzen, ze bevinden zich aan de “verkeerde kant”  van het eilandje in het midden van het water. Maar mijn geduld wordt beloond, in ieder geval deze keer, daar komen wat Ganzen en Meerkoeten aan. Samen met de spiegelende bomen in het water moet het lukken iets leuks te maken, al is dat lastiger dan je denkt, maar vooruit, een beetje uitdaging mag best. Thuis zal blijken of het resultaat ook echt is wat je ervan verwacht, soms valt het mee, maar soms valt het ook enorm tegen..!

Door al het moois vanmorgen vergat ik dat ik gisteren nog hoopte op een ree bij de hoge bomen achter de weilanden. De bomen die inmiddels allemaal fris gekleurd jong blad hebben, en natuurlijk mag wat nevel dan niet ontbreken. Er leven erg veel Reeën in dit gebied, dus ik zag mijn fantasie zomaar werkelijkheid worden, maar dat bewaar ik dan maar voor een volgende keer…
Ook de Brandrode runderen van “de Groote Modderkolk” zou ik hier graag eens fotograferen. Deze staan nog niet in de wei omdat het gewoonweg te nat is geweest. In ieder geval heb ik voldoende redenen om nog eens een ochtendje terug te komen, en meer van het gebied te verkennen, want vandaag ben ik uiteindelijk niet zo ver gekomen…

 

Meer beelden bekijken? Kijk even bij landschappen en dieren

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2015- Masja Prinsen – Natuurbeleving in Beeld

facebook | Twitter | 500px | Mijn werk bij Wallstars

error: Fotos & Teksten © Masja Prinsen