Natuurbeleving in Beeld

Fotografie & Tekst: MASJA PRINSEN

Oog in oog..!

Deze week heb ik een rustig stageweekje, en daarmee wat tijd om op verkenning te gaan in gebieden die ik nog niet bezocht heb, en dat is helemaal geen straf..!

Klein Zwitserland
De Reeënberg staat al even op mijn lijstje om te bezoeken, een plek die door Natuurmonumenten wordt beschreven als “Klein Zwitserland”, en dat maakt me nieuwsgierig. Waarom ze het zo noemen wordt snel duidelijk als ik in het bos ben, het is een prachtig glooiend gebied, zoals je het niet veel ziet in Nederland. De bosbessen, die momenteel erg intens van kleur zijn, zorgen voor een weelderige groene deken die zich over de heuvels heen vleit.
Ook de naam Reeënberg maakt me nieuwsgierig, en suggereert dat ik veel Reeën ga zien. Maar het is klaarlichte dag en m’n verwachtingen zijn niet hooggespannen. Wel hoor ik ‘collega’s’ de laatste tijd zeggen dat de zwijnen zich momenteel veel laten zien overdag, dus ik blijf scherp. Er zijn veel verse wroetplekken en sporen op en langs de paden te zien. Grote, maar ook kleinere hoefafdrukjes, die zouden weleens van zwijnen kunnen zijn..!

Ontmoeting
Heerlijk genietend ga ik de kronkelende paadjes af over de vele heuvels heen, luisterend naar de vrolijk kwetterende vogeltjes die overal rondfladderen tussen de bomen en bosbessenstruikjes.
Als ik na ruim een uur alweer bijna in de buurt van de auto ben, besluit ik om nog een stukje verder te lopen. En wat een goed besluit..! Zodra ik het pad ben afgelopen sta ik ineens oog in oog met een prachtige reegeit..! Ik sta als aan de grond genageld door deze overweldigende ontmoeting, wat is ze mooi en wat staat ze dichtbij..! Gelukkig heb ik deze keer mijn camera meegenomen, maar ze staat zo dichtbij dat ik eerst mijn lens moet bijstellen, maar zelfs dan past ze niet in beeld. Wat een moment, mijn hart gaat tekeer..! Voordat ik besloten heb hoe haar op z’n mooist vast te leggen, gaat ze alweer rustig aan de wandel, en er zit niks anders op dan ook mijn pad te vervolgen. De reegeit blijft nog een even in m’n buurt, voelt kennelijk geen angst, en zo lukt het toch om nog wat plaatjes te schieten. Wat is dit bijzonder..!

Meer beelden zien? Kijk dan even hier..

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2015- Masja Prinsen – Natuurbeleving in Beeld

facebook | Twitter | 500px | Mijn werk bij Wallstars

error: Fotos & Teksten © Masja Prinsen