Natuurbeleving in Beeld

Fotografie & Tekst: MASJA PRINSEN

Vreemde vogel…

Al de hele ochtend zit er een heel klein duifje in de tuin. In eerste instantie denk ik dat het jonge Tortelduif is, vanwege de kleur, en gewoon omdat ie er wat van weg heeft. Het beestje scharrelt lekker in het gras, samen met de kippen. Ik zie geen soortgenootjes, en vraag me af of ie z’n familie is kwijtgeraakt. Als ie na een poosje heerlijk voor het keukenraam ligt te zonnen, zie ik pas de fraaie rode ogen met een oranjeachtige rand eromheen. De vleugels hebben lichte spikkeltjes. Een prachtig vogeltje, en duidelijk geen Tortel..! Maar wat dan wel..?

De vogel is gevlogen..
Na wat speurwerk op het internet blijkt het om een Diamantduif te gaan. Zijn naam dankt ie aan de al eerder genoemde stipjes op de vleugels, die de naamgevers kennelijk deden denken aan kleine diamantjes. Dit sierlijke duifje is afkomstig uit Australië en leeft daar in het wild. In Nederland worden ze alleen in gevangenschap gehouden, maar dit diertje heeft duidelijk de vrijheid geroken. Nu maar hopen dat ie het overleeft…

Verder Bericht

Vorige Bericht

3 Reacties

 1. Bep 7 juni 2016

  heel bijzonder deze duif in je tuin, mooi verhaal

 2. M.Kootstra 15 juni 2019

  Bij ons ook een klein “duifachtig” vogeltje in de tuin. Scharrelt lekker rond, niet bang en komt vlak bij me als ik voer strooi. Het beestje is heel zacht grijs en heeft een lange, witte staart. De oogjes zijn vrij groot, oranje met zwarte pupil. Bijzonder beestje!
  Zaterdag 15 juni 2019, Smilde

 3. Vincent te Brömmelstroet 13 mei 2020

  Gendringen, 12 mei 2020
  In de avond erg klein duifachtig vogeltje in de tuin al pikkend op zoek naar voedsel. Diamant duifje dus, prachtige rode oogjes met oranje rand, hij lijkt haast te schuifelen i.p.v. te lopen, heel laag op de pootjes niet bang, ik kan voorzichtig tot wel 2 mtr afstand komen, dan vliegt ie weg, ..hoog in een boom, grappig beestje…
  Schijnt dus van oorsprong uit Australië te komen..tja Coronatijden, zoekt nog naar de juiste vlucht…

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2015- Masja Prinsen – Natuurbeleving in Beeld

facebook | Twitter | 500px | Mijn werk bij Wallstars

error: Fotos & Teksten © Masja Prinsen