Natuurbeleving in Beeld

Fotografie & Tekst: MASJA PRINSEN

Vreemde vogel…

Al de hele ochtend zit er een heel klein duifje in de tuin. In eerste instantie denk ik dat het jonge Tortelduif is, vanwege de kleur, en gewoon omdat ie er wat van weg heeft. Het beestje scharrelt lekker in het gras, samen met de kippen. Ik zie geen soortgenootjes, en vraag me af of ie z’n familie is kwijtgeraakt. Als ie na een poosje heerlijk voor het keukenraam ligt te zonnen, zie ik pas de fraaie rode ogen met een oranjeachtige rand eromheen. De vleugels hebben lichte spikkeltjes. Een prachtig vogeltje, en duidelijk geen Tortel..! Maar wat dan wel..?

De vogel is gevlogen..
Na wat speurwerk op het internet blijkt het om een Diamantduif te gaan. Zijn naam dankt ie aan de al eerder genoemde stipjes op de vleugels, die de naamgevers kennelijk deden denken aan kleine diamantjes. Dit sierlijke duifje is afkomstig uit Australië en leeft daar in het wild. In Nederland worden ze alleen in gevangenschap gehouden, maar dit diertje heeft duidelijk de vrijheid geroken. Nu maar hopen dat ie het overleeft…

Verder Bericht

Vorige Bericht

1 Reactie

  1. Bep 7 juni 2016

    heel bijzonder deze duif in je tuin, mooi verhaal

Laat een reactie achter

© 2015- Masja Prinsen – Natuurbeleving in Beeld

facebook | Twitter | 500px | Werk aan de muur

error: Fotos & Teksten © Masja Prinsen