Natuurbeleving in Beeld

Fotografie & Tekst: MASJA PRINSEN

Bevers zoeken..!

We hebben er even op moeten wachten, maar gisteren was dan eindelijk de fotoexcursie naar de Bevers in de Biesbosch, verzorgd door Bas Breetveld van fotosloep.nl, en georganiseerd door VNF Nijmegen.

Het weer hield zich in eerste instantie niet erg aan de voorspellingen, het zag er wat somber uit met veel regen. Elke keer als we dachten dat het droog zou worden, kwam er weer een nieuwe bui voorbij. Afwachten dus…Maar na regen komt zonneschijn, en zo konden we na een poosje toch de sloep in, op weg naar de Bevers, yesss..!!

Koffie, koek en natuurbeleving…
De Biesbosch
is een prachtig natuurgebied, met al zijn waterwegen tussen het vele weelderige groen door, anders dan we het “thuis” gewend zijn. Je waant je al heel snel ver van de bewoonde wereld. Er heerst rust en ruimte, maar geen stilte, want de vele vogels in het gebied laten duidelijk van zich horen..!
Onder het genot van de vogelgeluiden en natuurlijk koffie met koek, worden de camera’s er al snel bij gepakt. Als eerste zijn de Futen aan de beurt, die rondzwemmen met hun kroost, mooi om te zien, speciaal met deze entourage…
Tussendoor worden meerdere IJsvogels gespot, maar ze zijn ons te snel af, willen helaas niet poseren. De Schotse Hooglanders die langs de oever staan te grazen zijn wat makkelijker…

We maken ook een tussenstop bij “Hennie”, een bekende bewoonster van de Biesbosch, die al een tijdje in een wat bouwvallig huisje woont, en leeft van wat er zoal in haar omgeving groeit en bloeit, bijzonder…
Hennie is er niet, maar wel een heleboel Huiszwaluwen met jongen, die hun kopjes buiten de nesten steken, wachtend op voedsel. De ouders vliegen af en aan, druk met het voeden van de hongerig roepende snaveltjes, en wat zijn die kleintjes schattig om te zien..!

“Alex” en het Beverparadijs…
Na een leuk tochtje via verschillende “wegen” door deze groene oase, varen we richting de Bevers. We moeten zo stil mogelijk zijn, logisch…Het is belangrijk de dieren niet te verstoren zodat ze zich niet opgejaagd voelen, en wij rustig van ze kunnen genieten.
Verschillende Bevers dienen zich aan, zwemmen van de ene oever naar de andere, en een enkeling gaat er even mooi voor zitten, om dan vervolgens weer verder te zwemmen en te verdwijnen..
Bevers kunnen erg groot zijn is me verteld, en nieuwsgierig geworden had ik graag zo’n indrukwekkende verschijning gezien, maar dat zat er jammer genoeg niet in. De grootste Bever in het gebied, met als koosnaampje ‘Alex’, zwom onverstoorbaar achter de boot langs, maar wilde geen verdere medewerking verlenen deze avond. We moeten het ermee doen, de natuur laat zich nou eenmaal niet sturen, zo ook Alex niet, en dat is maar goed ook..!

Genoten hebben we zeker, maar we hebben ook nog eens een hele goede reden om nog een keer terug te komen, en meer van de Bevers en natuurlijk de Biesbosch in al zijn pracht te zien..!


Nog enkele foto’s van deze trip vind je hier.
Er is ook een kort blog te lezen op fotosloep.nl

Verder Bericht

Vorige Bericht

4 Reacties

 1. Bep 22 juni 2016

  mooi verhaal Masja

 2. marcel braam 23 juni 2016

  Weer een mooie Blog

 3. Caroline 23 juni 2016

  Je hebt heel mooi onze avond beschreven.

 4. masja 24 juni 2016 — Berichtauteur

  Dank voor de reacties! Het was ook een mooie en inspirerende avond…
  Groet! Masja

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2015- Masja Prinsen – Natuurbeleving in Beeld

facebook | Twitter | 500px | Mijn werk bij Wallstars

error: Fotos & Teksten © Masja Prinsen