Natuurbeleving in Beeld

Fotografie & Tekst: MASJA PRINSEN

Knoflookpadjes uitzetten

Afgelopen maandag mocht ik nog mee om de Knoflookpadjes te voeren die zich toen nog in de kweeknetten bevonden, vandaag was de dag aangebroken om ze uit te zetten, een mooi moment natuurlijk..!

De padden worden losgelaten in midden van de poel, daar is het dieper. Ze zullen dan hopelijk niet meteen ten prooi vallen aan bijvoorbeeld Ooievaars, die in grote getalen aanwezig zijn in dit gebied, en soms wel met twaalf tegelijk boven de poelen cirkelen.
Omdat de betreffende poel niet heel erg diep is mag ook ik het water in om de diertjes te bevrijden, een leuke verrassing..! Ik hijs mezelf dus in een veelste groot waadpak, en ga met een van de twee tonnen het water in. Dat de laarzen zo’n 9 maten te groot zijn merk je gek genoeg nauwelijks onder water, en zodoende kom ik veilig en droog bij het middelpunt aan, toch prettig…
Omdat het water in de ton iets warmer is dan het water middenin de poel, wordt er beetje bij beetje wat kouder water aan het warmere water toegevoegd, net zolang tot de temperaturen nagenoeg gelijk zijn. Tijd om de padjes te bevrijden, al lijken ze er in eerste instantie niet zo’n zin in te hebben, ze blijven kennelijk liever nog even in hun vertrouwde omgeving. Er zit dus niks anders op dan ze een handje te helpen, waarna er zomaar ruim 300 Knoflookpadden in wording hun vrijheid tegemoet zwemmen…Laat die volgende generaties nu maar komen..!

 

Eerdere Weblogs over de Knoflookpadden lezen..?
Deel 1 , Deel 2 , Deel 3

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2015- Masja Prinsen – Natuurbeleving in Beeld

facebook | Twitter | 500px | Mijn werk bij Wallstars

error: Fotos & Teksten © Masja Prinsen