Natuurbeleving in Beeld

Fotografie & Tekst: MASJA PRINSEN

Out of the box..?

Het is nogal “in” om “out of the box” te denken in de (natuur)fotografie. Doe eens wat anders, dan doe je het goed, zo lijkt de boodschap. En het kan dan ook niet gek genoeg zijn soms. Tja, je moet er kennelijk wat voor doen om op te vallen tussen de massale hoeveelheid foto’s die op het internet worden gedropt. Soms pakt “gek doen” erg leuk uit, maar soms gaat het me echt wat te ver..! In mijn beleving zijn er mensen die ‘te bewust op zoek’ lijken te gaan naar iets bijzonders. Het moge duidelijk zijn, ik houd niet zo van dit soort “gekte”…

Natuurlijk is het prima om je grenzen te verleggen en een uitdaging aan te gaan, maar persoonlijk houd ik het liever binnen bepaalde marges. En laten we wel wezen, ook ik word regelmatig uitgedaagd eens wat anders te doen dan wat ik gewend ben te doen, gewoonweg omdat de omstandigheden me daartoe “dwingen”. En ja, dat maakt je creatief, en daar komen vaak verrassende resultaten uit. En ik ga niet ontkennen dat ook ik dat erg leuk vind, maar wel graag zonder forceren..!

Hoe dan ook, het is dus vooral belangrijk dat je er plezier aan beleefd. En na meerdere momenten van dit soort “gedwongen” creativiteit kan ik het wel weer heerlijk vinden om “gewoon” naar dat ene gebied te gaan waar ik me zo vertrouwd voel, onder de bekende prachtige omstandigheden, en te doen waar ik simpelweg het meest blij van word. En als ik dan na lange tijd weereens lekker “ouderwets” bezig ben, voelt dat soms zomaar ineens erg “out of the box”, en ja, dan word ik er zelfs gelukkig van..!

Moraal van dit verhaal; wat je ook doet, blijf vooral dicht bij jezelf..!

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2015- Masja Prinsen – Natuurbeleving in Beeld

facebook | Twitter | 500px | Mijn werk bij Wallstars

error: Fotos & Teksten © Masja Prinsen