Natuurbeleving in Beeld

Fotografie & Tekst: MASJA PRINSEN

Wauw..!!

Soms ben je extra blij dat je ondanks enige tegenzin toch vroeg bent opgestaan om te gaan fotograferen, en vanochtend is het zo’n ochtend…
Na eerst een poos genoten te hebben van prachtige taferelen van Edelherten met kalfjes in het ochtendzonnetje, is het tijd geworden voor een ander mooi spectakel.

Ik hoor een typisch geluid, het geluid van een vogel die vanuit de verte mijn kant op komt vliegen. Ik heb dit fascinerende “gezang” eerder gehoord, maar wat was het ook alweer..? Een roofvogel..? Ik weet zeker dat het iets bijzonders is, maar ik ben het even kwijt…
Als de vogel in een dode boom gaat zitten, kan ik al kijkend door de lens van mijn camera zien dat het om een Zwarte Specht gaat.
Wauw..! Dat was het dus..! Ik kan me ineens spontaan herinneren dat ik de vorige keer dat ik er een trof ook dacht dat het om een roofvogel ging, en ik trap er dus gewoon weer in.
Maar wat een bijzondere vogels zijn het, en ik bof weereens,  want hij neemt alle tijd om zijn verenkleed schoon te maken. Een genot om naar te kijken. Maar als ie plotseling gezelschap krijgt van een Roodborst, lijkt hij toch verstoord te zijn, alsof ie zich in zijn privacy voelt aangetast. Nog heel even blijft ie zitten, maar dan blazen beide vogels gelijktijdig de aftocht…

Nagenietend loop ik naar de auto, bedenkend wat ik allemaal wel niet had moeten missen als ik in bed was blijven liggen…

 

Benieuwd hoe een Zwarte Specht klinkt..? Een deel van de geluiden zoals ik ze waarnam zijn hier te beluisteren..

Foto’s van deze ochtend en andere momenten vind je bij landschappen  en dieren .

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2015- Masja Prinsen – Natuurbeleving in Beeld

facebook | Twitter | 500px | Mijn werk bij Wallstars

error: Fotos & Teksten © Masja Prinsen