Natuurbeleving in Beeld

Fotografie & Tekst: MASJA PRINSEN

Pfffff….

Mijn natuurbeleving bestaat momenteel voornamelijk uit het leren van vegetatie, planten dus, veel planten….En natuurlijk mogen de Latijnse namen niet ontbreken, en zonder spelfouten, zoals de docent herhaaldelijk aangeeft, het is per slot van rekening HBO-niveau..! Aangezien oud-studenten weleens melden dat je deze na toetsing direct weer mag vergeten lijkt het soms wat zinloos, maar dapper houden we vol..!
Determinatiefilmpjes en veel herhalen zorgen ervoor dat er steeds meer blijft hangen, en dat geeft een mens moed..! Al lang blij dat we niet op de uitspraak worden getoetst, want ook daar is de beste man erg precies in; als je het doet, doe het dan goed…tja, wie kan daar iets tegenin brengen..?
Hoe dan ook, het zorgt er samen met alle andere leerstof voor dat ik voorlopig nog wel even van de straat ben.
En begrijp me niet verkeerd, ik doe het echt met veel plezier en enthousiasme, verbaas me gewoonweg over de hoeveelheid interessante, en soms ook fascinerende onderwerpen die in korte tijd voorbij komen..! Dat motiveert, dat is zeker, maar toch begint er inmiddels ook wat anders te kriebelen……….

Fotograferen, dat begin ik na een paar weken toch wel erg te missen..!
Vele prachtige momenten heb ik aan me voorbij laten gaan, mistige ochtenden met een mooie zonsopkomst, maar ook ochtenden met fraaie wolkenluchten, en zelfs de hertenbronst is aan me voorbij gegaan dit jaar. En was het niet omdat ik geen tijd had, dan was het wel om even bij te tanken. Vroeg opstaan is dan meestal niet de aantrekkelijkste optie. Maar nu ik zo naar buiten kijk denk ik dat bijtanken van achter de camera helemaal geen slecht idee is. Gewoon even letterlijk opgaan in de natuur in plaats van achter de laptop of een boek, een prettige gedachte….ik kijk al uit naar het moment waarop ik de daad bij het woord zal gaan voegen..!

 

Wil je ook planten determineren..? Kijk dan ook eens naar deze determinatiefilmpjes  (www.floravannederland.nl)

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2015- Masja Prinsen – Natuurbeleving in Beeld

facebook | Twitter | 500px | Mijn werk bij Wallstars

error: Fotos & Teksten © Masja Prinsen