Natuurbeleving in Beeld

Fotografie & Tekst: MASJA PRINSEN

Wat is natuur..?

Wat is natuur voor jou..?
Een interessante en veel moeilijkere vraag dan je zou denken, gezien de al reeds lange tijd gecultiveerde en beheerde  “natuur” in ons kikkerlandje.
Het is een van de open vragen die we voorgelegd krijgen tijdens een tentamen. Weken vantevoren mogen we al over deze vragen nadenken, maar hoe langer je erover nadenkt hoe lastiger te beantwoorden zo lijkt het.

Hele verhalen heb ik voorbereid, me ervan bewust dat dat vast niet de bedoeling is, en bijna vergetend dat er ook nog andere vragen gesteld zullen gaan worden, het lijkt wel een obsessie…
Op het moment van de waarheid is de tijd mijn grootste vijand,  en eerlijk gezegd weet ik niet eens meer wat ik heb opgeschreven, in ieder geval niet precies wat ik had voorbereid.
Jouw mening, daar gaat het om, het zet je aan het denken, maar dan toch zeker met een goede onderbouwing, en natuurlijk met behulp van hetgeen je geleerd hebt. Enige beinvloeding is dus wel aanwezig, maar dat mag bij een tentamen..?
Je kletst dus wat over natuurlijke processen en biodiversiteit, over samenhang en symbiose…in de hoop dat het wat punten oplevert.

Maar wat is natuur nou eigenlijk echt voor mij…? Natuur is voor mij in eerste instantie een gevoel, beleving…
Dat begint al in mijn eigen gecultiveerde tuin, als ik geniet van een kloppende specht op zoek naar voedsel op een oude fruitboom, of een hommel die van bloem naar bloem gaat om zijn nectar op te halen en daarmee meteen zijn voedselbronnen veiligstelt.
Eerder dacht ik er niet op deze manier over na, maar het valt allemaal op zijn plaats, vlak voor je ogen spelen zich vele natuurlijke processen af. Die bewustwording is heel mooi, en zo blijkt mijn natuurbeleving aan veranderingen onderhevig te zijn..!

De natuur een handje helpen, en ook nog eens genieten van biodiversiteit  in je eigen tuin..? 100 tips..!

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2015- Masja Prinsen – Natuurbeleving in Beeld

facebook | Twitter | 500px | Mijn werk bij Wallstars

error: Fotos & Teksten © Masja Prinsen