Natuurbeleving in Beeld

Fotografie & Tekst: MASJA PRINSEN

Gevonden voorwerpen…

Dat de moestuin aan een flinke opruimbeurt toe is is wel duidelijk, er is een enorme wildgroei ontstaan na een paar jaar van verwaarlozing. In plaats van sla, boontjes en uien, woekeren er nu allerhande andere planten. Wat hulp in de vorm van grof geweld kan dus geen kwaad..!
Voortvarend ga ik aan de slag, gewapend met een snoeischaar, heggenschaar, zaag, spade, noem het maar op, alles komt eraan te pas.

De Hedera die zo mooi tegen het hek aangroeit en dient ter afscheiding met de rest van de tuin, heeft inmiddels de volledige moestuin in zijn macht, samen met een groot aantal boompjes die de vogels voor me hebben geplant, en natuurlijk heel veel Brandnetels…

Het spannende van deze wildernissen is dat je soms leuke, onverwachte ontdekkingen doet tussen al die weelderigheid, en zo stuit ik ineens op een klein stukje skelet met een enorme tand eraan..! Volledig is ie niet, wel een beetje luguber…

Die is van een muis, denk ik direct vol zelfvertrouwen, dat doet de langwerpige vorm met die wat dreigende voortand in ieder geval wel vermoeden. Maar al snel daarna volgt een tweede skelet, een volledige kop  deze keer, welke wel erg groot is voor een muis..! Dat kan nog maar een ding betekenen, het zijn helemaal geen muizen- maar rattenskeletten, brrrr..!
Ik besluit deze “creepy” vondsten toch maar in veiligheid te brengen, hopend dat ik er niet nog meer vind, en ga dan gauw weer verder met mijn “strijd” tegen het overtollige groen…

Verder Bericht

Vorige Bericht

3 Reacties

  1. masja 28 maart 2017 — Berichtauteur

    Bij nader inzien denk ik dat het niet 2 skeletten zijn, maar een onder- en bovenkant…
    Een voor de kenner 😉

  2. Erik 7 april 2017

    Tja zo kom je de ratten tegen die jaren geleden in de composthoop zaten misschien 🙂

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2015- Masja Prinsen – Natuurbeleving in Beeld

facebook | Twitter | 500px | Mijn werk bij Wallstars

error: Fotos & Teksten © Masja Prinsen