Natuurbeleving in Beeld

Fotografie & Tekst: MASJA PRINSEN

Heb er schijt aan..!

Als ik me nietsvermoedend omdraai nadat ik iets “onbenulligs” heb gefotografeerd, valt mijn oog direct op iets “wolligs”, het steekt boven een heuveltje uit; grote harige vossenoren..!

Dan gaat bij mij meteen de versnelling erop, het statief met mijn camera erop wordt met een ruk omgedraaid..! Uiteraard levert dat het gebruikelijke gehannes op, maar als ie dan toch op z’n plek staat, zie ik dat het vosje wat springende bewegingen maakt, maar helemaal goed zien doe ik het niet, en het maakt me erg nieuwsgierig naar zijn buit. Als ie even later aan de wandel gaat zie ik wat bungelen in zijn bek, ‘het’ is best groot, maar daar is dan ook alles mee gezegd…

Met vurige spanning volg ik elke pas die de vos zet, hopend op het ultieme fotomoment..! Net als de twijfel begint toe te slaan en ik denk, ‘het gaat niet meer gebeuren’, draait hij zich om en kijkt me recht aan; en dan begint de spanning te stijgen, evenals mijn hartslag..!

Kennelijk heeft ie hoge nood, met de prooi nog altijd stevig in zijn bek, het is een vogel zo blijkt, gaat ie er even goed voor zitten en gunt mij een waakzame blik. Dan slaat bij mij de vreugde pas echt toe; laat die camera maar ‘rammelen’..!
Terwijl zijn ogen me scherp in de gaten blijven houden, neemt ie ruimschoots de tijd voor ‘zijn momentje’. Hij moest eens weten…Nooit gedacht dat een poepende vos me nog eens zo gelukkig zou maken..!

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2015- Masja Prinsen – Natuurbeleving in Beeld

facebook | Twitter | 500px | Mijn werk bij Wallstars

error: Fotos & Teksten © Masja Prinsen