Natuurbeleving in Beeld

Fotografie & Tekst: MASJA PRINSEN

Spechtenparadijs..!

Al weken neem ik me voor om het onkruid in de tuin, wat in april toch wel heel hard is gegroeid, wat in te dammen, maar ik kan er niet meer omheen, ik woon in een waar Spechtenparadijs; deze lovebirds zetten me voor een dilemma..!

De Groene Spechten hebben de lentekriebels helemaal te pakken, en ik geniet met volle teugen mee..!
Ze zijn de hele dag druk in de weer, met elkaar, maar ook met het zoeken naar voedsel. Samen met de vele Huismussen “scharrelen” ze heerlijk tussen het groen, ook op de stoep, kennelijk zijn deze “ongewenste” plantjes echte lekkernijen, of komen er gewoon veel mieren op af..?

En zouden ze al jongen hebben..? vraag ik me ook nog af. Mijn kennis schiet hier danig te kort, gezien hun paargedrag lijkt me dat wat onwaarschijnlijk, maar vanwaar dan al dat voedsel..? Deze vragen blijven nog even onbeantwoord, “meneer Google” weet er vast raad mee, maar dat kan wel even wachten, net als het wieden, want zeg nou zelf, zulke mooie taferelen kun je toch niet verstoren..!?


Meer beelden van de Groene Spechten vind je in de gallery

Groene Spechtenweetjes

Informatie m.b.t. Groene Spechten en voedsel

Het prachtige geluid van de Groene Specht !

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2015- Masja Prinsen – Natuurbeleving in Beeld

facebook | Twitter | 500px | Mijn werk bij Wallstars

error: Fotos & Teksten © Masja Prinsen