Natuurbeleving in Beeld

Fotografie & Tekst: MASJA PRINSEN

Circle of life…

Gingen mijn voorgaande blogs over Groene Spechten, deze keer gaat het over wat kennelijk hun favoriete maaltje is, Mieren..!

Mieren….ook in overvloed in de tuin te vinden. Met hun vliegensvlugge bewegingen en acrobatische kunstjes zijn ze een genot om naar te kijken..! Niet alleen een heel leuk onderwerp om te fotograferen, maar ook om te observeren…
Met bosjes zitten ze in de Bonte Kornoelje, en dat is niet voor niks..! Deze weelderige struik wordt bewoond door vele Zwarte Bladluizen, de sappen smaken kennelijk heerlijk, en dat maakt dat ook de Mieren hier hun feestje komen vieren. Ze eten, of beter gezegd melken hun buikjes graag rond aan deze nietige beestjes, al valt het me op dat deze vaak niet eens zoveel kleiner zijn dan zijzelf.
Het lijkt erop dat ze in paartjes van twee ieder hun ‘eigen luizendomeintje’, bewaken. Stilzitten is er niet bij, continue pendelen ze op en neer via dezelfde routes, heel snel, ik kan het nauwelijks bijhouden met de camera, maar het is vast ergens goed voor…

En de Spechten..? Die houden zich inmiddels aardig gedeisd, gelukkig maar voor de Mieren, want anders waren ook de gevolgen voor deze druktemakertjes niet te overzien geweest..!


>Meer beelden van mieren in de gallery


Info over mieren?

mieren van koningin tot slaaf
mieren
Leuke mierenweetjes

En: 
Informatie m.b.t. Groene Spechten en Mieren

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2015- Masja Prinsen – Natuurbeleving in Beeld

facebook | Twitter | 500px | Mijn werk bij Wallstars

error: Fotos & Teksten © Masja Prinsen