Natuurbeleving in Beeld

Fotografie & Tekst: MASJA PRINSEN

De Familie Zwijn…

“Er hangt iets in de lucht..!” roept een enthousiaste passant, en hij verteld me dat ie wel vier vossen heeft gespot, vlakbij. Als dat geen verwachtingen schept..?
Al lopend door het bos kom ik niet veel spannends tegen, maar ik ben geduldig. Net als ik  voorbij een van mijn favoriete plekken ben gelopen, een plek waar nog weleens wat te spotten valt, zie ik plots iets bewegen tussen de bomen in de verte. Het is groot, donker en log, het is een Wild Zwijn, en hij heeft zijn hele familie meegenomen, wow..!

Ze lopen precies richting het open stuk waar ik net vandaan kom. Tja, ik weet even niet zeker of het nou mee- of tegenzit vanavond, maar hoe dan ook, ik besluit zo rustig en onopvallend mogelijk te blijven, de zwijnen eerst te laten passeren en dan aan mijn wandeling terug te beginnen.

Maar op zo’n moment duurt de terugweg natuurlijk altijd te lang, en wanneer ik weer op de bewuste plek sta, wroeten er alleen nog wat biggen op het pad, wat zijn ze schattig..! Zo klein als ze zijn, lijken ze voor niemand bang.
Maar papa, mama en hun oudere broers en zussen lopen gewoon door, er zit dus niks anders op, snel erachteraan..!
In colonne vervolgen ze gezamenlijk hun weg door het bos, als één grote familie, de familie Zwijn…

 

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2015- Masja Prinsen – Natuurbeleving in Beeld

facebook | Twitter | 500px | Mijn werk bij Wallstars

error: Fotos & Teksten © Masja Prinsen