Natuurbeleving in Beeld

Fotografie & Tekst: MASJA PRINSEN

Overwinning…

Het is jullie vast niet ontgaan dat de macrofotografie me momenteel in zijn greep heeft. Het zijn dan ook kleine wereldjes op zich, die als je ze een poosje volgt steeds boeiender worden. Daarnaast blijft het een uitdaging om deze wereldjes “te pakken” met je camera, want zoals ik eerder al schreef, net zoals de dieren in de grote wereld willen ook kleine beestjes niet altijd wat ik wil. Neem bijvoorbeeld Juffers…
Deze ranke diertjes zoeken graag het lange gras op en de Wilde bloemen, die ik zo hier en daar speciaal heb laten staan voor ‘de natuur’, en het werkt echt, want ook veel andere insecten voelen zich enorm aangetrokken tot deze kleine habitatjes, en daarmee ook veel vogels.

Met hun fascinerende verschijningen zijn Juffers niet alleen een favoriet, maar zeker ook een uitdagend onderwerp om te fotograferen. Soms voelt het bijna misdadig als ik ze alwéér “lastigval”, begrepen ze maar hoe mooi ze zijn..!
Kom je te dichtbij, dan gaan ze direct op zoek naar een veilige plek, ergens verscholen tussen de hoge grassprieten, weg fotomoment..! Een beetje frustrerend voor mij, maar ook voor de opgejaagde insecten, en toch houden we vol..! En zoals het met veel dingen gaat, geduld is een schone zaak en na een poosje lijken ze aan je te wennen. Met een beetje geluk zoeken ze een leuk plekje op en mag je zelfs heel dichtbij komen, en kun je eindelijk doen wat je al een poosje wilde doen, dat mooie plaatje maken..!

 

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2015- Masja Prinsen – Natuurbeleving in Beeld

facebook | Twitter | 500px | Mijn werk bij Wallstars

error: Fotos & Teksten © Masja Prinsen