Natuurbeleving in Beeld

Fotografie & Tekst: MASJA PRINSEN

Verwachtingen…

Soms komt er iets onverwachts op je pad, iets wat je niet eerder hebt gespot, of gewoon niet hebt zien aankomen. Het kan je het gevoel geven alsof je dag niet meer stuk kan.

Zo’n onverwachte ervaring schept echter wel verwachtingen, de hoop het de volgende keer weer te treffen, zo erg zelfs dat je het liefst de volgende dag weer gaat ! Ken je dat gevoel..? Meestal leidt dat tot teleurstellingen. Het leven, en zo ook natuur, laat zich weereens niet dwingen…

Laatst had ik zo’n moment….
Ik was aan de wandel met mijn camera, en eerder die avond trof ik een vos aan, dat blijft heel speciaal voor mij, en eigenlijk kon de avond al niet beter meer worden. Totdat ik even later  iets zag bewegen vanuit mijn ooghoeken. Wollig en grijs was het, in de verte tussen het hoge gras door, en ik voelde dat mijn hart weer het bekende sprongetje maakte. Een grijze Vos ? Hhhmmm nee, vast niet…..

Gelukkig heb ik een camera, die soms tevens dienst doet als verrekijker. Alles wordt duidelijk, een zwart-wit gestreept masker, ja hoor, een Das, WOW..! Zitten die hier ook..? Verbazing…Ja dus….pffff….

En nu weer even terug naar de les..!
Hij heeft in de tussentijd nog niks in de gaten gekregen, is vooral erg druk met het zoeken naar voedsel, met z’n neus op de grond gedrukt struint ie onverstoorbaar rond. Maar daarmee is ie natuurlijk wel lastiger te spotten, met dat struikgewas om ‘m heen. Opkijken is er niet bij, hij heeft zo zijn eigen willetje en doet even niet waar ik op hoop, zijn neus blijft snuffelend op de grond. Jammer, maar ik zal het ermee moeten doen. Wat blijft is een leuke herinnering, en is dat niet meer waard dan een mooie foto..?
‘De reis er naartoe is minstens zo belangrijk als het doel op zichzelf’ zeggen ze weleens, en ja, dat geldt ook een beetje voor natuurfotografie.

De dag erna, tuurlijk was ik er weer, en de Das..? Die liet zich niet zien…
Dan begrijp je dat je je hooggespannen verwachtingen los moet laten. Maar een ding weet ik zeker, dat er weer een nieuw en prachtig moment voorbij gaat komen, onverwachts en onvergetelijk, en dan heb ik vast meer geluk..!

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2015- Masja Prinsen – Natuurbeleving in Beeld

facebook | Twitter | 500px | Mijn werk bij Wallstars

error: Fotos & Teksten © Masja Prinsen