Natuurbeleving in Beeld

Fotografie & Tekst: MASJA PRINSEN

Jouw gevoel spreekt !

Wat voor type ben jij? Leef jij vanuit je hoofd, het denken dus, of volg je juist je hart?
En als je denkt dat je je hart volgt, is dat dan ook echt zo? Want hoe laten we ons hart spreken zonder invloed van blokkerende gedachten?

Je denken “uitschakelen” is best een uitdaging, en natuurlijk moet er een goede balans zijn tussen het denken en wat je diep van binnen graag zou willen. De oplossing? Volg je gevoel, want je gevoel spreekt!

Jouw denken wil het heel graag overnemen van je hart. Je denken zorgt o.a. voor al die vervelende angsten als je je dromen wil verwezenlijken bijvoorbeeld. Je denken zorgt voor blokkades en vertragingen onderweg. Je denken zorgt voor twijfels en zorgen, en zal er alles aan doen om je te belemmeren die droom waar te maken, want..…gaat het me wel lukken..?; kost het niet teveel..?; ben ik wel goed genoeg..?; wat zullen anderen ervan denken..?; etcetera….

Een van de blokkades die je denken je voorschotelt is het gevaar dat je je laat misleiden door schuldgevoel of gevoelens van schaamte naar anderen toe, het gevoel dat je keuze afgekeurd zal worden.
Laat anderen niet bepalen wat jou gelukkig maakt! Niemand kan dat voor jou beslissen, hooguit kunnen ze je ondersteunen als je er zelf even niet uitkomt. Maar bepaal zelf je richting, wat maakt jou gelukkig? En natuurlijk stem je dat ook af met je hoofd, maar laat die nare belemmeringen je niet dwarszitten, ruim die angsten uit de weg! Blijf altijd positief, denk niet in problemen maar in oplossingen.

Bij kleine, alledaagse keuzes kan het zijn dat je ervoor kiest om een ander te plezieren. En vaak is het helemaal niet erg jezelf op te offeren voor een ander, in tegendeel. Zolang het maar goed voelt, en je niet het gevoel hebt dat de ander misbruik van je maakt, want denk eraan, jij bepaalt je grenzen!
Bij serieuze, grotere beslissingen die levensbepalend zijn, kijk je uiteraard naar jezelf. Het is helemaal niet egoïstisch om aan jezelf te denken, de juiste keuze ‘voor jou’ te maken. Je helpt er uiteindelijk ook anderen mee als jij een gelukkiger mens bent, dat straal je uit, en anderen profiteren daar op den duur van mee.

Zorg er dus voor dat je die belemmeringen ontwijkt, laat je niet gek maken door de eindeloze gedachtenstroom die je constant in z’n greep probeert te houden en in een neerwaartse spiraal probeert te duwen. Bedenk bij elke keuze die je maakt, en dat zijn er een heleboel, of je die keuze met je hoofd of met je hart hebt gemaakt. “Luister” naar wat je gevoel je verteld. Voelt het vooral veilig(er) en stabiel(er), dan heb je de “verstandige” keuze te pakken, je kiest vanuit je emoties, en dat is vooral een illusie, het zal je niet echt gelukkig maken ook al voelt dat misschien even zo. Krijg je er echt een goed gevoel bij, maakt het idee je nu al oprecht blij, dan luister je naar je hart, en misschien maakt ie zelfs wel een sprongetje!

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2015- Masja Prinsen – Natuurbeleving in Beeld

facebook | Twitter | 500px | Mijn werk bij Wallstars

error: Fotos & Teksten © Masja Prinsen