Natuurbeleving in Beeld

Fotografie & Tekst: MASJA PRINSEN

Wat je zaait zul je oogsten

Neem jij bewust de tijd voor de dingen die je doet?
Doe je ze namelijk met aandacht, dan krijgt het meer betekenis voor je, speciaal dat wat zo belangrijk voor je is!

Even een proef op de som…
Want wat voor ochtendtype ben jij eigenlijk? Ben je iemand die altijd haastig opstaat ’s ochtends, niet rustig de tijd neemt om te douchen en te ontbijten? En misschien sla je je ontbijt wel helemaal over…
Wordt jouw wekker zo laat mogelijk gezet, om maar zolang mogelijk onder die warme dekens te kunnen blijven liggen? Met als gevolg dat je je moet haasten om op tijd op je werk te komen, en dan bezweet en een beetje chagrijnig aankomt? Of misschien heb je gewoon geen zin om op te staan, omdat je weet dat er weer zo’n moeilijke dag in het verschiet ligt?

Des te meer reden om die wekker eens wat vroeger zetten; neem de tijd voor je ochtendrituelen, relax!
Bijvoorbeeld door de dag te beginnen met wat yoga-oefeningen, of voor het opstaan nog even rustig een hoofdstuk te lezen uit dat spannende boek.
Ik hoor je bijna denken, pffff, moet dat allemaal? Wat mij betreft, ja!
En daarna even lekker ontspannen onder de douche. Een uitstekende manier om wakker te worden en de dag goed van start te gaan. Maar let op, laat je niet afleiden door verstorende gedachten, blijf in het moment!

Dat geldt ook voor je ontbijt. Neem er de tijd voor, probeer het met zorg te bereiden, ook al houd je misschien niet zo van ontbijtjes, en zie je het eigenlijk als “een moetje”. Misschien eet je wel zonder echt te proeven, haastig, zonder te genieten…
Besteed je er zorg en aandacht aan, dan geniet je er wel van, en op den duur zul je ervan profiteren. Doe je dit namelijk elke ochtend heel bewust, dan is de kans aanwezig dat je ook steeds meer aandacht besteedt aan wat je eet; het zal niet alleen lekkerder worden, maar ook gezonder. Dubbel genieten dus, en bovenal…je zit beter in je vel!

En natuurlijk, dit geldt voor alles waar jij zorg en aandacht aan besteedt, vooral aan dat wat belangrijk voor je is, zoals die mensen of situaties, je leefomstandigheden…
Helaas lopen we daar te vaak aan voorbij, maar door die patronen te veranderen zal je kwaliteit van leven verbeteren. Gewoon omdat je andere, bewustere keuzes maakt, er de tijd voor neemt. Door deze andere manier van leven ga je je steeds beter voelen, en dat zal ook je gezondheid bevorderen, zowel geestelijk als fysiek. Je contacten en situaties zullen verbeteren, je leefomstandigheden, want ook hier geldt weer; alles is met elkaar verweven, wat je zaait zul je oogsten!

En ben je veelte “te druk” voor dit alles, of “zie je het helemaal niet zitten”? Dan kan dit weleens het juiste moment zijn om je leven eens goed onder de loep te nemen!

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2015- Masja Prinsen – Natuurbeleving in Beeld

facebook | Twitter | 500px | Mijn werk bij Wallstars

error: Fotos & Teksten © Masja Prinsen