Natuurbeleving in Beeld

Fotografie & Tekst: MASJA PRINSEN

Heerlijk, die kou..!

Na alle warmte van afgelopen zomer zijn de frisse nachten meer dan welkom! Heerlijk is het om dan vroeg op pad te gaan, en van die koude, dampende wolkjes te blazen. Dan weet je dat er weer betere tijden aankomen om te fotograferen. De zomer is heerlijk, maar je moet wel vroeg je bed uit voor een mooie foto, en doe je dat dan, dan nog wacht de zon niet op je! Je moet er snel bij zijn wil je het eerste licht “pakken”, want voor je er erg in hebt is het mooiste moment van de dag alweer voorbij.

In de nazomer en de herfst is dat anders, de zon wordt geduldiger. En alles is vochtig, wat voor een mooie glinstering zorgt als de ochtendzon erop staat, prachtig vind ik dat. En met een beetje mazzel is er mist op de velden, wat zo’n ochtend nog veel mooier maakt.
En heb ik echt geluk, dan tref ik wild aan, zoals herten. Laatst zag ik er een richting het bos lopen. Hij was notabene door de beek gekomen, wat best bijzonder is, en waarschijnlijk betekent dit dat hij op de veldjes erachter is geweest. Of misschien had ie gewoon dorst? Hoe dan ook, iets om in de gaten te houden!

Maar zijn er geen herten of ander wild, dan zal ik me ook wel vermaken de komende tijd. De herfst is er vroeg bij dit jaar, en naast de vele paddenstoelen die momenteel de grond uitschieten, is er is ook nog een veldje ingericht speciaal voor vogels. Naast de vele vogels, barst het er vooral van de spinnenwebben. En na zo’n koude nacht kan ik me daar prima mee vermaken, ze zitten dan vol met dauwdruppels, het zijn net flinterdunne parelsnoeren!
Weliswaar moet ik dan niet steeds vergeten mijn macrolens mee te nemen, maar voor nu bood de telelens gelukkig uitkomst. Ik kon er een heel eind mee komen, figuurlijk bedoel ik dan. Mini-landschapjes creëren bijvoorbeeld, en dat kan leuke resultaten opleveren!

Dus ja, het is duidelijk, ik verheug me op de herfst. En hopelijk heeft deze niet teveel last van de extreme zomer, zodat we toch nog volop kunnen genieten van alle kleuren, paddenstoelen en mooie zonsopkomsten, met natuurlijk veel dauw en mist. En werken de dieren dan toch een beetje mee, dan kan de herfst wat mij betreft niet meer stuk!

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2015- Masja Prinsen – Natuurbeleving in Beeld

facebook | Twitter | 500px | Mijn werk bij Wallstars

error: Fotos & Teksten © Masja Prinsen