Natuurbeleving in Beeld

Fotografie & Tekst: MASJA PRINSEN

Illusie of Waarheid..?

Leef jij je echte waarheid? Want wat is nou eigenlijk illusie en wat waarheid?

Je bent uitgekeken op je baan en hebt een andere baan gevonden die je gelukkiger maakt, om maar eens een voorbeeld te noemen. Maar is dat ook echt zo? Of springen we van de ene illusie in de andere illusie?
In veel gevallen is het antwoord ja. We denken vaak dat bepaalde veranderingen ons gelukkiger zullen maken, maar meestal is het van tijdelijke aard, in het begin is alles nog nieuw en spannend…
Maar al snel wordt alles een stuk normaler, het spannende gaat er vanaf, en de vraag is of het dan inderdaad zoveel beter is als voorheen. Of is het gewoon weer een nieuwe illusie? Alles heeft natuurlijk zo zijn voor- en nadelen, maar hoe kom je er nou achter wat je echt gelukkig maakt? De keuzes die je maakt zijn vaak keuzes vanuit je hoofd, je verstand. Je wil controle houden over je leven, en dat maakt dat de keuzes die je maakt al snel “schijnbewegingen” zijn, ze voelen misschien even fijn en veilig, maar later komt toch weer dat gevoel van ontevredenheid en twijfel opzetten. Was het wel zo’n goede keuze? Ben ik wel echt zo gelukkig in deze nieuwe situatie?

Als je je bij iedere keuze nou eens afvraagt; is dit een illusie of is dit de waarheid? Schakel die controle even uit, dat gevoel van veiligheid. Wat voel je dan? Waarschijnlijk kom je dan heel dichtbij de waarheid, gewoon, omdat je diep van binnen weet welke keuze voor jou de juiste is, wat jouw enige echte waarheid is…
Laat je keuzes dus vooral niet beinvloeden door angst, of meningen van anderen die voortkomen vanuit controle. Zet die controle aan de kant en neem eens een risico! Dat zou zomaar eens zeer de moeite waard kunnen zijn!

Verder Bericht

Vorige Bericht

2 Reacties

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2015- Masja Prinsen – Natuurbeleving in Beeld

facebook | Twitter | 500px | Mijn werk bij Wallstars

error: Fotos & Teksten © Masja Prinsen