Natuurbeleving in Beeld

Fotografie & Tekst: MASJA PRINSEN

Intense momenten…

Soms heb je van die ochtenden…
Ik word wakker om 6u, spring bijna direct daarna mijn bed uit, zin om op pad te gaan. Vraag me niet hoe ik dat zo snel heb ontdekt, maar ongeveer 5 minuten later zit ik in de auto, en in minder dan 5 minuten sta ik er alweer naast, ik zie meteen twee hazen op me afrennen.
Terwijl ik wat foto’s probeer te maken, kijk ik even op. Een goed idee, want verderop zie ik iets oversteken, een ree. Net te laat voor een foto natuurlijk, soms zou ik willen dat ik meer ogen had! Maar lang denk ik daar niet over na, want plotseling schrik ik van de roep van een hert die heel dicht naast me in het bos moet staan, mijn hart maakt een flinke sprong! Ik zie niks door het dichte struikgewas, maar ik ben alweer afgeleid als ik in de verte op de weg wel iets zie bewegen, een klein zwart bolletje zeg maar, en als ik inzoom met mijn camera, blijkt het een zwijn te zijn. Een zwart bolletje op pootjes zou je kunnen zeggen, zo ver weg is het.

Nauwelijks van de schrik bekomen, maak ik er toch maar een paar foto’s van, het is mistig, en ondertussen lopen er steeds meer over, maar toch ik kijk even op, want je weet het nooit, en inderdaad, zo zie ik vlak voor mijn neus zomaar een vos oversteken, deze keer in de andere richting. Ze proberen me gek te maken! denk ik bij mezelf, en ook deze vos heeft de foto niet gehaald. Ik zucht maar een keer, zoveel moois op hetzelfde moment, dat is behoorlijk intens. En terwijl ondertussen de zwijnen  nog steeds oversteken, op en neer de weg over, besluit ik heel rustig door te lopen, om ze niet te storen. Maar tegen de tijd dat ik eindelijk in de buurt kom zijn ze toch het bos ingetrokken, jammer, ik zie ze nog net lopen tussen wat bomen door. Wat mijmerend loop ik verder als er ineens nog een haas het bos uitschiet, vlak voor me! Alweer zo’n schrikmoment! Vliegensvlug neemt ie het bekende hazenpad, en zodra hij aan mijn oog onttrokken is, steekt er direct daarna een heel groot donker zwijn over, daar waar de haas verdwenen is, echt waar,  ik verzin het niet! Hij gaat een andere kant op, het was waarschijnlijk een mannetje, of beter gezegd, een flinke vent!

Pffff, dat waren nog eens intense 5 a 10 minuten, zo vlak na het wakker worden! Maar wel een moment om nooit te vergeten, dat is zeker!

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2015- Masja Prinsen – Natuurbeleving in Beeld

facebook | Twitter | 500px | Mijn werk bij Wallstars

error: Fotos & Teksten © Masja Prinsen