Natuurbeleving in Beeld

Fotografie & Tekst: MASJA PRINSEN

Tijd voor een update & over ‘trots’…

Zoals jullie wellicht begrepen hebben uit eerdere blogs, heb ik een persoonlijk ontwikkelingsproces doorgemaakt de afgelopen jaren.
Een proces van vallen en opstaan, met soms hoge pieken, maar vooral heel veel diepe dalen; duistere momenten die me er vaak op een pijnlijke manier op wezen hoe ik mijn leven heb laten bepalen door omstandigheden en situaties, waardoor ik nooit echt mezelf ben geweest, maar eerder een ‘speelpop van deze wereld en hoe die functioneert’.

Diverse gebeurtenissen die afgelopen jaren voor een behoorlijke rollercoaster hebben gezorgd (er leek maar geen einde aan te komen, ze liepen als een rode draad door mijn leven), hebben me enorm geholpen om op het punt te komen waar ik nu sta. Een punt waarop ik helemaal mezelf kan zijn, waarbij ik veel meer innerlijke rust ervaar, veel beter in mijn vel zit, me niet meer laat beïnvloeden door omgevingsfactoren, een punt waarbij ik het verschil kan zien tussen illusie en waarheid, mijn waarheid…
Ik heb geleerd op mijn intuïtie te vertrouwen, zodat ik mensen en situaties vele malen beter kan inschatten; wat wel of niet goed voor me is, zonder die mensen of situaties te veroordelen overigens, maar waarbij ik mezelf kan beschermen, zodat ik niet opnieuw verander in iets wat ik niet ben (en vice versa natuurlijk).
Door veel meer ‘in het nu’ te leven, de controle over mijn leven zoveel mogelijk los te laten, dus door, zoals de ze dat zeggen ‘to go with the flow of life‘, voel ik me beter dan ooit tevoren, als herboren zou je kunnen zeggen.

Ondanks de vele diepe dalen die ik heb meegemaakt, en die gingen soms gepaard met pijnlijke offers, ben ik heel erg dankbaar dat ik dit alles heb mogen ervaren, ik nu mezelf kan zijn zonder opsmuk of geforceerd gedrag. Mijn masker is eindelijk in zijn geheel gevallen, en ik hoop dat ik een voorbeeld mag zijn voor velen, want….’verbeter de wereld en begin bij jezelf‘. Je ‘innerlijke zelf’ welteverstaan, dan komt het daarbuiten ook vanzelf goed 🙂

h
Voor wie ook graag aan persoonlijke groei wil werken heeft Eckhart Tolle, schrijver van het boek ‘The power of now’, hier alvast wat wijze woorden (en humor) over ‘TROTS’ (en nog vele andere filmpjes die het bekijken zeker waard zijn)…

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2015- Masja Prinsen – Natuurbeleving in Beeld

facebook | Twitter | 500px | Mijn werk bij Wallstars

error: Fotos & Teksten © Masja Prinsen