Natuurbeleving in Beeld

Fotografie & Tekst: MASJA PRINSEN

Nog even over ‘geluk’…

Want….een paar dagen geleden vertelde ik dat geluk van binnen komt. Geluk het gevoel is van innerlijke rust en vrede, het niet afkomstig is van externe factoren, zoals mensen, materialistische zaken, werk, roem of wat dan ook. En dat klopt, maar ik wil dit toch graag even aanvullen.
Externe factoren kunnen jouw innerlijke rust wel degelijk vergroten, aanvoelen als een comfortabele, warme jas; als je bijvoorbeeld in een huis woont op een plek die jouw innerlijke rust en vrede bevorderen, of zo ingericht is dat jij er rust en vrede door ervaart; of je doet werk waar je echt blij van wordt, waardoor je innerlijk tot rust komt; en je mag best een auto rijden waar jij je happy in voelt, waarin je je veilig of gewoon prettig voelt, wat je innerlijke rust en vrede ten goede komt. En of dat dan een ‘oud barrel’ is, of een gloednieuwe auto, dat maakt niet uit. Het gaat allemaal om jouw innerlijke gevoel; dat je de keuze maakt voor JOU!
JIJ moet je dus happy voelen bij JOUW keuzes, niet je vrienden, collega’s, familie, of de rest van de buitenwereld!

Egoistisch? Helemaal niet!
Als je echt om een ander geeft, ongeacht het type relatie, gun je diegene zijn of haar geluk, en zul je geen invloed uitoefenen op zijn of haar keuzes. En als je op die manier met elkaar kunt omgaan, met wederzijds respect, dan heb je een hele fijne relatie, een relatie zonder ‘verwachtingen en afhankelijkheid’. Je kunt prima zonder elkaar, je eigen boontjes doppen, hebt niemand nodig om je goed in je vel te voelen, maar…. je vindt het wel prettig met elkaar, bent graag in elkaars gezelschap, doet graag dingen samen.
Een belangrijk verschil tussen deze veel vrijere relatie, en de relatie die werkt op basis van ‘verwachtingen en afhankelijkheid’, is dat het geen ‘moeten’ meer is maar ‘mogen’, en dat maakt een wereld van verschil, dus….maak dat verschil!

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2015- Masja Prinsen – Natuurbeleving in Beeld

facebook | Twitter | 500px | Mijn werk bij Wallstars

error: Fotos & Teksten © Masja Prinsen