Natuurbeleving in Beeld

Fotografie & Tekst: MASJA PRINSEN

voor wie inspiratie zoekt

Wij mensen gebruiken vaak maar een deel van onze capaciteiten, we zitten veel intelligenter in elkaar dan waar we ons bewust van zijn, en eigenlijk geldt dat voor het hele bestaan. Daarom heb ik deze pagina in het leven geroepen, om informatie te delen over bewustzijn.
Ik zal zo nu en dan links toevoegen (en/of vervangen), waar je wellicht wat inspiratie uit kunt putten, zodat ook jij jouw capaciteiten beter kunt benutten, en zodoende meer kwaliteit uit je leven kunt halen.

Veel leesplezier en vooral veel inspiratie gewenst!

———————————————————————————————–

Bijgewerkt: 28 november 2019

https://www.youtube.com/user/EckhartTeachings
Youtube channel van Eckhart Tolle, o.a. bekend van het boek “The power of now”

https://www.inspirerendleven.nl
Website met (bijna) dagelijks nieuwe tips en informatie over bewustzijn.

Over energie en het menselijk lichaam:
Informatie over energievelden / aura
Informatie over meridianen
Informatie over energielichamen / chakra’s
Meer informatie over bewustzijn is te vinden op deze website.

Mannelijke en vrouwelijke energie, beiden zijn in elk mens vertegenwoordigt, maar wat is het eigenlijk? En is jouw mannelijke en vrouwelijk energie in balans? Lees het hier, een helder verhaal.

Over een nieuw tijdperk, en we-leven-in-een-bijzondere-tijd

Aangepast bericht…
Informatie over het bewustwordingsproces mbt zielsliefde,
en zeer uitgebreide informatie over het hoe en waarom van tweelingzielendynamiek, en wat heeft narcisme daarmee te maken? Hooggevoeligheid versus narcisme; het is de start van een gezamenlijk heelproces. Daarbij staat hooggevoeligheid voor teveel aan vrouwelijke energie en narcisme voor teveel aan mannelijke energie, maar beiden personen vertegenwoordigen zowel vrouwelijke als mannelijke energie (ieder mens om precies te zijn). Deze worden door het heelproces in balans gebracht, in jezelf om precies te zijn. De ene keer zul je meer in je mannelijke energie zitten (je ego), de andere keer meer in je vrouwelijke, zorgzame energie. Zit jij bijvoorbeeld op een bepaald moment meer in je vrouwelijke energie, dan zit jouw twin meer in zijn of haar mannelijke energie, en dat wisselt elkaar dus steeds af gedurende het hele proces. Pas als je beiden dat punt van balans hebt bereikt tussen mannelijk en vrouwelijke energie, kun je samenkomen met jouw tweelingziel om vanuit onvoorwaardelijke liefde verder te gaan. Maar…niet alle tweelingzielen zullen samen verdergaan; het kan zijn dat de ander besluit een eigen pad te volgen, alleen of met iemand anders, omdat jullie doelen in het leven teveel uiteenlopen. De verbondenheid die jij voelt met jouw ‘twin’ zal echter nooit verdwijnen, deze blijft altijd bestaan.
Ook autisme kan overigens een rol spelen in dit proces. Iedereen heeft zijn/haar eigen unieke ervaringen, het is niet zwart of wit, er zijn vele nuances, en ook de uitkomsten zullen voor iedereen verschillend zijn.
Jouw persoonlijke pad hangt af van wat jij hebt te helen vanuit het verleden.
Eigenlijk zou je kunnen zeggen, een tweelingzielenproces is een reis door het land der illusies, welke jij moet overwinnen, om uiteindelijk bij (zelf)liefde uit te komen…want, de liefde overwint alles, en dat is precies zoals het leven is bedoelt 🙂

Hier kun je meer lezen over narcistische moeders, maar ook vaders kunnen soortgelijke eigenschappen hebben, of andere mensen met wie je nauw verbonden bent (iedereen beschikt wel in meer of mindere mate over narcistische eigenschappen, als gevolg van aangeleerde patronen).

Nieuwe berichten…
Films over tweelingzielliefde: ‘The adjustment bureau‘ met Matt Damon (2011), en ‘Wuhtering Heights‘, the fullmovie met Timothy Dalton (1970), naar het gelijknamige boek van Emily Bronte (NL’s vertaling: De Woeste Hoogte). De originele filmmuziek is van Kate Bush van het album ‘The kick inside’ (voor de geïnteresseerden).

Boeiende en openhartige documentaire van de BBC waarin Chris Packham (presentator van oa. BBC Autumnwatch/Springwatch/Winterwatch) verteld over zijn leven met het Asperger Syndroom, een vorm van autisme.

Benieuwd naar het verschil tussen autisme en narcisme? Lees het hier….

Wist je dat? Dat als je glimlacht je vanzelf positieve energie krijgt? Dus…voel je je even niet zo goed, zorg voor een glimlach, en je zult je automatisch een stuk beter voelen! Het voelt misschien een beetje vreemd, maar het werkt echt! Er zijn zelfs mensen die een potlood gebruiken, en waarom niet, als je jezelf daarmee kunt helpen?

Meer meditatievideo’s

Ik heb wat voorbeelden van helende frequentiemuziek geplaatst, welke je kunnen helpen om volledige innerlijke rust te vinden. Op youtube vind je allerlei soorten frequentiemuziek; pak eruit wat voor jou het beste werkt op dat moment. Uiteraard kan ook ‘gewone’ muziek je behulpzaam zijn, als je daar de voorkeur aan geeft.

.

Video hierboven, krachtig helende frequentie

Bewegen is niet alleen gezond voor je lichaam, maar ook voor je geest, en kan heel meditatief werken als je daarbij alles even van je af kan zetten. Een wandeling of fietstocht door de natuur kan zeer rustgevend werken, en je innerlijke rust versterken. Twee vliegen in 1 klap dus!

Lichte voeding werkt heel goed als je bezig bent met bewustzijn. Het zorgt ervoor dat je je beter in je vel voelt. Vet eten werkt verslavend, maar als je deze gewoonte vermindert, zul je merken dat je snel gewend raakt aan betere eetgewoonten. Datzelfde geldt voor ongezonde smaakversterkers, het is een kwestie van gewenning. Pure producten worden vanzelf veel lekkerder, als je er meer van gaat eten, en het heeft het effect dat je, als je eenmaal gewend bent geraakt aan gezondere gewoonten, je vet eten met veel toegevoegde smaken (veel) minder lekker gaat vinden, of zelfs helemaal niet meer lekker vindt. Dan pas realiseer je je hoeveel smaken er aan voedsel worden toegevoegd. Kwestie van gewenning dus, dus waarom niet wennen aan gezonde eetgewoonten? Want geloof me, pure smaken zijn echte smaken, en waarom zouden we die verhullen? En…er zijn meer dan genoeg producten verkrijgbaar die zowel gezond als erg smaakvol zijn. Dus…ben creatief!
Hier vind je voorbeelden van gezonde smaakmakers…

Bekijk ook je-eigen-moes-kruidentuin-beginnen-5-stappen
en, voor wie wat minder ruimte heeft, maak je eigen moestuinbak
of koop een moestuinbak. En nog meer moestuin-ideeen
Mooie bijkomstigheid, (moes)tuinieren kan heel meditatief werken.

Noten en zaden, hier lees je hoe goed ze voor je zijn (liefst zo puur mogelijk natuurlijk, dus ongebrand, ongezouten / onbewerkt): https://www.gezondheidsnet.nl/noten-zaden-en-granen/redders-in-noot

Meer lezen over duurzaamheid? Bekijk ook: https://www.happinez.nl/tag/duurzaam-leven/

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2015- Masja Prinsen – Natuurbeleving in Beeld

facebook | Twitter | 500px | Mijn werk bij Wallstars

error: Fotos & Teksten © Masja Prinsen