Natuurbeleving in Beeld

Fotografie & Tekst: MASJA PRINSEN

laat je energie stromen!

Als je gelezen hebt over energie en het menselijk lichaam, dan zul je begrijpen dat wij mensen niet alleen uit organen, botten en water bestaan, maar dat ook energie een grote invloed heeft op ons bestaan, ook al zijn we ons er niet van bewust (daar is dat woord weer…).

Nou had ik het laatst over een kracht die groter is dan jezelf, en die kracht heeft te maken met het activeren van je ‘derde oog’. Je derde oog is een energielichaam, ook bekend als chakra, en als deze geopend is, ofwel geactiveerd, dan kun je helder denken, logisch redeneren.
Zo’n activatie kan plaatsvinden als er drastische veranderingen in je leven zijn, maar je kunt jezelf ook ‘trainen’.
Deze chakra is doorgaans geblokkeerd, waardoor we dus niet vanuit onze intuïtie handelen, maar vanuit ons hoofd, het denken. En ook al denken we vaak dat we ‘ons gevoel volgen’, dan is dat vaak je misleidende ego, die een valstrik voor je heeft gezet.

Wil je dus graag je derde oog, of voorhoofdchakra – welke zich tussen je ogen bevindt – activeren, dan is het vergroten van je bewustzijn nodig, om aangeleerde patronen, die gebaseerd zijn op angst, te veranderen. Als je daarvoor openstaat, kun je je energie vrijer laten stromen, en zal niet alleen je derde oog zich steeds meer gaan openen, maar ook je andere chakra’s, welke met elkaar in verbinding staan.
Dit is niet een proces wat zich van de ene op de andere dag ontwikkelt, het kost inspanning, geduld en doorzettingsvermogen. Maar hoe vrijer jij jouw energie laat stromen, door blokkades uit de weg te ruimen, en daarmee jouw chakra’s te openen, zul jij je niet alleen letterlijk veel vrijer, beter en gezonder in je vel voelen, maar zul je ook helderder gaan denken, en daarmee inzichten vergroten; je zult de wereld met een andere blik bekijken.
En bedenk daarbij dat alles energie is, wij zijn energie, maar letterlijk alles in het leven is energie, en alles staat energetisch met elkaar in verbinding. Het leven is één groot samenspel van energie. Het is dus belangrijk dat jij jouw energie op een vrije manier laat stromen, en dan zul je als vanzelf deze positieve energie ook doorgeven aan de wereld om je heen…

Op deze pagina vind je meer informatie en inspiratie over ‘bewustwording’ en over ‘energie en het menselijk lichaam’.

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2015- Masja Prinsen – Natuurbeleving in Beeld

facebook | Twitter | 500px | Mijn werk bij Wallstars

error: Fotos & Teksten © Masja Prinsen