Natuurbeleving in Beeld

Fotografie & Tekst: MASJA PRINSEN

Have fun, leef..!

Ik hoor het steeds meer om me heen, mensen die wat anders willen, niet tevreden zijn met hun huidige leven, of mensen die zich afvragen wat de zin van dit leven eigenlijk is?

Ik denk dat daar maar één goed antwoord op de geven is, namelijk ‘have fun, leef!
Dit leven zit vol levenslessen, die wij elkaar voorspiegelen, letterlijk! We wringen onszelf in een keurslijf, werken hard in een baan waar we niet happy van worden, kleden ons volgens de laatste mode, wonen in te grote huizen, geven bakken met geld uit aan ‘onnodige’ spullen, hebbedingen, doen dingen die we eigenlijk niet zouden willen doen maar waartoe we ons verplicht voelen. Het wordt ons opgelegd door de maatschappij, want ‘dat is zoals het hoort’, ‘gedraag je!’…en zo kan ik nog wel even doorgaan. We doen vanalles om anderen en onszelf ‘te pleasen’.
En dan, vele levenslessen verder beseffen we ons ineens dat we niet echt gelukkig zijn, we veranderingen willen aanbrengen in ons leven, veranderingen die ons wel gelukkig maken. We vragen onszelf af wat de zin van dit leven eigenlijk is? Nogmaals, het antwoord daarop is simpeler dan je denkt, en ik zeg het nog maar een keer, ‘have fun, leef!
Het leven is niet bedoelt om in een keurslijf te leven, het leven is niet bedoelt als een wedstrijd om ‘wie de duurste auto heeft, of het mooiste huis, of wie er het knapste uitziet’. Geef jezelf wat lucht, bevrijd je ervan, maak je los van al die onnodige ballast! We hebben onszelf dat keurslijf aangemeten, maar zo was het nooit bedoelt, echt niet! (Ja, veel uitroeptekens vandaag!)
Het leven is bedoelt om ‘te vieren, te genieten, te doen wat jouw hartje begeert’, ook al beweert ‘die ander’ dat dat niet verstandig is, of dat je egoïstisch bent. Nee! Dat ben je niet, je mag ten volste leven in dit leven, en ieder maakt zijn of haar eigen keuzes daarin. Jij bent niet verantwoordelijk voor andermans levenskeuzes en andersom, bedenk dat goed! Je bent echter wel verantwoordelijk voor je eigen levenskeuzes! Gun jezelf dus dat geluk, die vrijheid, en geniet! Vraag je niet continue af waar je geld vandaan moet halen, en twijfel niet steeds of het je wel zal lukken. En wat anderen ervan vinden? Waarschijnlijk hebben ‘die anderen’ die commentaar hebben zelf ook niet de juiste keuzes gemaakt in hun leven, zijn ze vooral bang ‘om te verliezen’.

Bedenk eens goed, als iedereen vanuit zijn of haar hart zou leven, zou doen wat echt bij hem of haar past, zou het leven er dan niet veel rooskleuriger uitzien? We zouden elkaar meer gunnen, we zouden beter met elkaar omgaan, we zouden meer voor elkaar overhebben, elkaar helpen, etcetera, gewoonweg omdat we dan veel beter in ons vel zitten, minder zorgen zouden hebben, die we dan ook niet op anderen kunnen projecteren.
En zo komen we op het punt dat het dus niet egoïstisch is, maar de enige juiste weg naar een beter leven, voor onszelf, maar ook voor elkaar en met elkaar, je moet alleen wel durven!

Bekijk de nieuwe updates over bewustwording, voor wie inspiratie zoekt

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2015- Masja Prinsen – Natuurbeleving in Beeld

facebook | Twitter | 500px | Mijn werk bij Wallstars

error: Fotos & Teksten © Masja Prinsen