Natuurbeleving in Beeld

Fotografie & Tekst: MASJA PRINSEN

Momentje van bezinning

Na een paar ‘vurige’ blogs, vind ik het nodig even wat gas terug te nemen, een momentje van bezinning dus….
Je moet weten dat deze blogs recht uit mijn hart komen, en ik het niet kan helpen dat ze soms wat rechtdoorzee zijn, dat is de passie die ik voel, en soms is die passie vurig 😉
Ik wil dan ook even zeggen dat ik niemand voor het hoofd wil stoten, mocht dat het geval zijn, integendeel. Ze zijn bedoelt als stimulans voor een beter leven, ongeacht wie jij bent en wat je doet of wat je gedaan hebt in het leven, welke rol je speelt of gespeeld hebt (doorgaans spelen we meerdere rollen, afhankelijk van de situatie).
Ik geloof niet in goede of slechte mensen, of hoe je het ook noemen wil, we hebben allemaal onze mooie en duistere kanten. Ik geloof alleen in goede en slechte, of minder handige daden, maar ik weet ook waar die vandaan komen, en dat maakt me vergevingsgezind, naar anderen toe, maar ook naar mezelf. Ik weet als geen ander (en jij ook als je mijn blogs een beetje gevolgd hebt de afgelopen paar jaar) wat er in een mens schuil kan gaan; ik heb heel diep in mezelf gekeken, en in anderen.
En ja, soms is het gewoon nodig om veranderingen aan te brengen in je leven door de omstandigheden waarin je je bevindt, ook al begrijpt de ander er helemaal niks van. Ik heb het allemaal meegemaakt, meerdere keren heb ik er middenin gestaan, maar ik heb doorgezet, en daar ben ik nu heel dankbaar voor. Ik heb ook totaal geen wroeging ten opzichte van de personen met wie ik te maken heb gehad de afgelopen jaren, helemaal niet zelfs, ook al liepen emoties soms hoog op. Soms is het gewoon beter om je eigen weg te gaan. En natuurlijk is het me veel waard als mensen dat waarderen en begrijpen, maar zo niet, dan is dat zo, dan accepteer ik het zoals het is….

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2015- Masja Prinsen – Natuurbeleving in Beeld

facebook | Twitter | 500px | Mijn werk bij Wallstars

error: Fotos & Teksten © Masja Prinsen