Natuurbeleving in Beeld

Fotografie & Tekst: MASJA PRINSEN

less is more…

Als er iets is wat ik geleerd heb de afgelopen jaren, is het wel om dankbaar te zijn voor wat ik heb, in plaats van altijd maar weer ondankbaar te zijn over wat ik niet heb.

Ik heb veel verloren afgelopen jaren, of misschien moet ik zeggen, ik heb veel losgelaten. Loslaten hoort bij het bewustwordingsproces. Loslaten van mensen, dieren, situaties, maar ook van spullen bijvoorbeeld. Omstandigheden dwongen me er soms toe om ‘los te laten’, want zo voelde dat voor mij (en nee, ik verwacht niet van je dat je dat begrijpt).
Het heeft me letterlijk heel veel pijn, verdriet en moeite gekost, en een heleboel weerstand, vooral in het begin, toen ik veel mensen achterliet. Niet alleen het gemis, maar ook het schuldgevoel speelde me parten, en ‘het waarom’, waarom moest dit alles mij overkomen? Na verloop van tijd kon ik er gelukkig steeds beter mee omgaan, ging ik het steeds beter begrijpen…
Na verloop van tijd merkte ik zelfs dat het loslaten me steeds meer lucht gaf, ik me steeds vrijer ging voelen, zo heb ik bijvoorbeeld nog maar weinig spullen, en dat is heerlijk!
Ook spullen werden een blok aan m’n been, en daar waar ik het eerst lastig vond er afstand van te doen, ging ik daarna steeds meer spullen wegdoen, en inmiddels begrijp ik maar al te goed dat die vrijheid zoveel meer waard is dan die spullen.
Ooit woonde ook ik samen, en we hadden ‘een goed leven’, zoals ze dat noemen. We woonden in een leuk maar veel te groot huis met een grote tuin, en een enorme hoeveelheid spullen, twee auto’s, een goedlopend bedrijf en noem het allemaal maar op. En ik was eigenlijk best tevreden met mijn leven, tot op een bepaald moment de grote ommekeer kwam, en ik in het diepe dal terecht kwam waarover ik al vaker heb gesproken.
Maar nu, na vele diepe dalen, weet ik pas waar het leven echt om draait. Niet om spullen en materiele rijkdom, ook niet om het maatschappelijke keurslijf waar we allemaal mee te maken hebben, maar om innerlijke rijkdom. En als je dat eenmaal hebt ontdekt, dan voel je je niet alleen veel rijker, maar vooral zo enorm dankbaar! Dus bij deze kan ik bevestigen, Less IS More..! 😉

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2015- Masja Prinsen – Natuurbeleving in Beeld

facebook | Twitter | 500px | Mijn werk bij Wallstars

error: Fotos & Teksten © Masja Prinsen