Natuurbeleving in Beeld

Fotografie & Tekst: MASJA PRINSEN

‘het waarom’…

Het voelt alsof ineens alle deuren worden opengegooid, ik alles ‘uit mag spugen’ waar ik de afgelopen jaren mee geworsteld heb. Maar geen zorgen, ik respecteer een ieder die er een rol in gespeeld heeft.
Ik ben me er ook zeer van bewust dat niet iedereen ‘er iets mee kan’, maar dat ben ik inmiddels gewend, en het maakt me ook niet zoveel meer uit. Zoals ik eerder al aangaf, het is ‘mijn waarheid’, en wie kent die beter dan ikzelf?

‘Het waarom’ heeft weer alles te maken met ‘die kracht die groter is dan mijzelf‘, waarvan ik aangaf dat dat te maken heeft met energie, je ‘derde oog’ , zoals dat zo mooi heet, en deze bevindt zich tussen je ogen, wat de naam meteen verklaard. Door dit ‘derde oog’ te activeren worden (energie)blokkades in je lichaam opgeheven, wat samengaat met bewustwording. Dit is een heel traag proces; hoe bewuster je wordt, hoe minder die blokkades zich ophouden in je lichaam, dus hoe beter de energiedoorstroom zal zijn. Gevolg is dat je steeds beter in je vel gaat zitten.
Nu kun je zelf heel bewust aan bewustwording gaan werken, maar soms, als je net als ik in een enorme ‘levensstorm‘ terecht komt, kan zo’n proces als vanzelf geactiveerd worden. Het derde oog zorgt er dan voor dat je dingen gaat zien die je eerder niet zag, je gaat helder denken. Ik zag om te beginnen dat ‘bepaalde toevalligheden’ die in mijn leven passeerden, helemaal niet zo toevallig bleken te zijn. Zoals de opeenvolgende gebeurtenissen die ineens opdoken in mijn leven. Ze waren allemaal als een rode draad met elkaar verbonden. Er zat een heel duidelijk patroon in, met eerst een diep dal, dat hoe diep ik ook ging, altijd een piek tot gevolg had, en die piek kwam altijd ‘precies op het juiste moment’. Soms een enorme piek, en soms gewoon een helder inzicht, met opluchting tot gevolg.
Het waren altijd leermomenten, die mijn bewustzijn vergrootten. En hoe meer bewustzijn ik ontwikkelde, hoe beter ik met situaties kon omgaan, maar hoe pittiger ‘de oefeningen’ werden. Elke keer een tandje zwaarder, net als op school. Maar hoe pittig het ook werd, door mijn bewustzijnsgroei kon ik het steeds beter aan, ik overwon mijn angsten. Met behulp van mijn derde oog kreeg ik de inzichten die ik nodig had, inzichten die ik anders nooit gekregen zou hebben. En misschien had ik, zonder die inzichten, wel overwogen om een einde aan mijn leven te maken, want zo erg waren de angsten soms, en de uitzichtloosheid, mede ook door de continue herhaling, het gevoel dat het nooit meer zou stoppen. Maar ik kan je geruststellen, het is nooit in me opgekomen om het te doen, ik vond altijd de kracht om er bovenop te komen, maar er is wel een moment geweest waarop ik me kon voorstellen wat er in mensen om moest gaan die dat punt hadden bereikt.
Het werkte steeds als een een soort valstrik, een illusie die me werd voorgeschoteld, en dan, soms pas na dagen, of zelfs na een paar weken, werd ik er weer van verlost, stapje voor stapje moest mijn bewustzijn groeien, tot in het diepste van mijn ziel zou je kunnen zeggen. Ik moet er wel bij vermelden, hoe pittiger het werd, hoe minder lang het duurde voor de oplossing zich aandiende, elke keer precies op tijd…maar had ik het ene overwonnen, dan stond het volgende vaak alweer voor de deur.

Maar, er komt een moment dat je weet dat angst iets is wat jezelf creëert, en dat je het kunt omzeilen. Dat het allemaal energie is, en dat je energie kunt beïnvloeden door er positief mee om te gaan. Positief denken, jezelf in een positieve omgeving plaatsen, met positieve mensen en situaties. Of gewoon alleen, in stilte, of met muziek waar je blij van wordt bijvoorbeeld, of met een goed boek.
Het klinkt misschien overdreven allemaal, maar zo werkt het wel. Alles om je heen is een spiegel, ook jij bent zelf een spiegel. Dus begeef je je in een negatieve omgeving, met mensen die je negatief beïnvloeden, dan zul je die negativiteit gemakkelijk overnemen, en vice versa. Tenzij de ander zich er niks van aantrekt en de sfeer weer omhoog trekt, en daarmee zorgt voor betere, positievere energie. Probeer dus vooral situaties in je leven te brengen die je een goed gevoel geven, en daarmee positieve energie.
Nou moet je alles wel beetje nuanceren, want wat voor jou negatief is, hoeft voor een ander helemaal niet als negatief ervaren te worden. Daarom zijn we ook allemaal uniek, en daarom is het zo belangrijk dat we allemaal ons unieke ‘zelfje’ kunnen zijn, op onze manier, zonder beïnvloeding van buitenaf, hoe goed die wellicht ook bedoelt is.

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2015- Masja Prinsen – Natuurbeleving in Beeld

facebook | Twitter | 500px | Mijn werk bij Wallstars

error: Fotos & Teksten © Masja Prinsen