Natuurbeleving in Beeld

Fotografie & Tekst: MASJA PRINSEN

Positiviteit!

Ik wil nog even terugkomen op mijn voorgaande blog, over positieve energie creëren.
Nou gaat dat blog over diepgaande angsten, een soort beerput van ellende die werd opengetrokken op een bepaald punt in mijn leven, en dan is die positiviteit even ver te zoeken. Maar juist op momenten dat je het het hardst nodig hebt, is het heel erg belangrijk je te richten op positieve dingen en gedachten, en vooral ook, het te accepteren zoals het is op dat moment. Ermee leren omgaan en het ‘gewoon laten gebeuren’ zoals het komt, want door het te accepteren ben je al direct vele stappen vooruit.

Zo was er ook een moment waarop ik ben gestopt met het kijken naar nieuws en actualiteiten. Het boezemde me angst in op dat moment, in het bijzonder toen er nieuws op tv was over een gewelddadige overval in huiselijke kring. Vlak daarvoor was er een inbraak geweest bij mijn buren waar ik getuige van ben geweest, zo realiseerde ik me later, toen me werd gevraagd of ik iets had gezien. Ik woonde toen al alleen, en het maakte meer indruk op me dan me lief was op dat moment.
Door te stoppen met het kijken naar nieuws kreeg ik weer meer rust in mijn hoofd. En zo zijn er tal van zaken waaraan je kunt denken om jezelf die rust en ruimte te geven. Vaak zit het ‘m in kleine dingen die je kunt veranderen, maar soms ook in grotere.
Want zelfs in de meest pijnlijke gevallen kunnen we er wat aan doen. Als iemand ernstig ziek is, heeft zo’n persoon veel meer baat bij iemand die er op een positieve manier mee omgaat, dan met iemand die in een negatief patroon vervalt. En lukt het je niet in zo’n geval, misschien is er dan iemand in de buurt die dat beter afgaat?

Wat ik wil zeggen met dit verhaal; in wat voor situatie je je ook bevind, goed, slecht, of ergens daartussenin, het is altijd goed om positieve manieren te zoeken om met fijne en minder fijne situaties om te gaan. En echt, je helpt jezelf, en (op termijn) ook anderen!

En, voor wie er aan mocht twijfelen na het lezen van deze blogs, ik voel me geweldig, echt waar! Het voelt goed om eindelijk mijn hart eens echt te luchten 🙂

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2015- Masja Prinsen – Natuurbeleving in Beeld

facebook | Twitter | 500px | Mijn werk bij Wallstars

error: Fotos & Teksten © Masja Prinsen