Natuurbeleving in Beeld

Fotografie & Tekst: MASJA PRINSEN

meegezogen…

In het kader van ‘alle deuren open’, wil ik graag nog wat vertellen over wat er allemaal door me heen ging toen ik in het bewustwordingsproces terechtkwam. En sluit dit blog gerust als je er inmiddels genoeg van krijgt. Ik moet dit gewoon doen, voor mezelf, en voor anderen die ik ermee kan helpen.

Toen mijn leven op zijn kop kwam te staan leek het alsof ik steeds gevoeliger werd voor allerlei zaken, ik werd meegezogen in een soort ‘mallemolen’. Problemen leken uitvergroot te worden, kwamen meer bij me binnen dan ik normaal zou ervaren, en dat werd door het proces heen steeds erger, vooral in de beginfase. Dus als ik normaal gesproken op een bepaalde, misschien beheerste(re) manier op dingen zou reageren, dan reageerde ik daar nu veel gevoeliger en heftiger op; je angsten worden enorm uitvergroot, zo ook de situaties die je krijgt voorgeschoteld. Het is een soort samenwerking. En dat is niet vreemd als je begrijpt wat er met je gebeurd tijdens zo’n proces.
Zoals ik eerder al verteld heb, alles is energie. Tijdens zo’n proces gaat je energieniveau omhoog, je wordt gevoeliger dus. Je wordt gevoeliger op allerlei fronten, je merkt het zowel geestelijk als lichamelijk. Dat komt omdat al je energielichamen, ofwel de chakra’s die zich in jouw lichaam bevinden geopend moeten worden, om de energie vrij door je lichaam te kunnen laten stromen. Alle geestelijke en lichamelijke blokkades die jij ervaart worden opgeheven, maar dat gaat niet zomaar ‘over een nacht ijs’, dat zul je wellicht begrijpen. Dus, naast geestelijke problemen, de angsten, loop je waarschijnlijk ook tegen lichamelijke problemen aan rondom je chakragebieden die op dat moment ‘geheeld’ worden. Zo kun je hoofdpijnen ervaren, of last hebben van verstopping, maar ook hartkloppingen bijvoorbeeld. Zomaar even wat voorbeelden.
In eerste instantie begrijp je niet wat er met je aan de hand is, denk je wellicht dat je een ziekte onder de leden hebt, wat natuurlijk ook weer enorme angsten met zich meebrengt. Zo heb ik weleens gedacht dat ik darmkanker had, wat gelukkig niet het geval bleek te zijn. Later, toen ik me meer bewust werd van het hele proces, begreep ik waar mijn klachten vandaan kwamen. Mocht je dit overigens ook ervaren, laat jezelf wel controleren! Al weet ik van mensen die dagen in het ziekenhuis hebben doorgebracht, onwetend, er werd niks gevonden. Later begrepen ze waarom…

Je moet begrijpen, dat als je in zo’n proces gezogen wordt, jezelf denkt dat je gek aan het worden bent, en niet alleen jijzelf, je omgeving doet mee 😉 Diep van binnen weet je dat het echt is, maar het voelt allemaal zo onwerkelijk, alsof je letterlijk in een ‘andere wereld’ terechtgekomen bent, dat je continue twijfelt aan je eigen gevoel. Ik heb zelfs weleens in mijn arm geknepen, omdat ik gek werd van alles wat erop me afkwam, en ik hoopte dat het slechts een nachtmerrie was. Helaas, ik werd niet wakker, is was het al…

Via allerlei kanalen kwam ik er na een hele poos achter wat eraan de hand was. Ik had om te beginnen een vriendin die precies hetzelfde ervaarde, en toentertijd deelden we onze ervaringen nog regelmatig, wisselden informatie uit. En zo kwam ik er langzaam maar zeker achter wat eraan de hand was. Inmiddels was ik toen al zover in het proces, zonder het te weten, dat ik er niet eens vreemd van opkeek. Het is een soort ‘innerlijk weten’ wat je ervaart. Later bleek dat er een heleboel mensen zijn die hetzelfde ervaren, je niet gek aan het worden bent. En omdat ik bijna al die tijd alleen heb doorgebracht had ik veel aan die informatie. Ik voelde me er minder eenzaam door, was blij met ‘soortgenoten’ die me wel begrepen, al was het maar via internet. Verder bracht het me op de hoogte van het proces en de energieverschuivingen die continue plaatsvinden in het heelal. Die energieverschuivingen hebben invloed op je emoties, alles staat met elkaar in verbinding. Deze kunnen ervoor zorgen dat je je heel erg emotioneel voelt, of juist niet, ze bepalen je gemoedsrust, je stemmingen. Zeker in het begin van het proces ben je daar erg gevoelig voor, later wordt dat steeds minder, als je lichaam zich meer en meer heeft aangepast aan hogere frequenties. Het is zelfs lange tijd zo geweest dat ik mijn planning aanpaste op de energie, zodat ik ‘veilig was’ als ik wist dat de emoties hoog op konden lopen.
Ik weet dat veel mensen zullen afhaken bij dit onderwerp, en dat is prima. Voel je vooral vrij om te voelen wat je wilt. Ik wil deze ervaring toch graag delen, omdat het een hele heftige ervaring is die je vaak alleen moet doorstaan, omdat anderen het niet voelen, en zodoende niet kunnen begrijpen. Dat betekent echter niet dat het niet bestaat 😉

Hoe dan ook, mijn energieniveau, of frequentie, is inmiddels verhoogt naar een niveau waarop ik deze emotionele achtbaan rustig aan kan verlaten. Mijn energielichamen hebben zich geopend, mijn intuïtie is vergroot, en ja, ik ben gevoeliger geworden, dat hoort erbij. Die gevoeligheid maakt dat je je meer bewust bent van jezelf en alles om je heen, bewustzijnsgroei dus….dit is een proces wat je leven lang door zal gaan, maar die emotionele achtbaan, die mag je (als het goed is) verlaten…

Zoek je inspiratie over het bewustwording? Bekijk dan dit blog…

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2015- Masja Prinsen – Natuurbeleving in Beeld

facebook | Twitter | 500px | Mijn werk bij Wallstars

error: Fotos & Teksten © Masja Prinsen