Natuurbeleving in Beeld

Fotografie & Tekst: MASJA PRINSEN

in het diepst van mijn ziel-2

Die andere persoon….die andere persoon leek precies op het moment in mijn leven te komen dat het bergafwaarts ging met mijn toenmalige relatie. Het leek bijna ‘gepland’.
Toen mijn relatie ten einde was gekomen was ik daar kapot van! Ik had nooit, maar dan ook nooit verwacht dat dat ooit zou gebeuren! Ik voelde me ook enorm schuldig, dat ik gevoelens had gekregen voor iemand anders. Maar ik kon er niet meer omheen, en in plaats van ‘redden wat er te redden valt’, had ik het gevoel dat er niets meer te redden viel, het vertrouwen was weg na alles wat er gebeurd was tussen ons, en daarmee waren ook de diepere gevoelens beetje bij beetje minder geworden. En hoe bang ik ook was, ik moest verder, daarmee beseffend dat ik alles losliet, mijn relatie, het bedrijf, en een (t)huis.

Sneller dan goed was volgde de andere relatie, maar met een gevoel van tweestrijd, die was duidelijk aanwezig; aan de ene kant was alles mooi en prachtig, ik zat op een roze wolk, alsof ik voor het eerst in mijn leven smoorverliefd was. Maar aan de andere kant was er het verleden, het verleden met het zwarte randje, en dat achtervolgde ons. Schuldgevoelens, verdriet, etcetera…
En daar waar ik aan de ene kant nog aan ‘het afronden’ was, was ik aan de andere kant aan ‘het opbouwen’, althans, dat was de bedoeling, maar zo werkte het dus niet.
Ik zat zogezegd ‘tussen twee vuren in’, en wilde het beiden ‘naar de zin maken’. In werkelijkheid bouwde zich een enorme last op in mijn hoofd, noem het gerust paniek. Van beide kanten werd de druk flink opgevoerd, waren er veel verwachtingen, en ik kon het simpelweg niet aan.

Daarnaast was mijn nieuwe relatie een mengeling van hele diepe liefde voelen voor de ander, maar ook een enorme druk; verwachtingen, angst om die waar te maken, afhankelijkheid, en nog meer angst….de verwachtingen waren erg groot. Ik voelde me steeds ongemakkelijker, zat niet goed meer in mijn vel, en misschien hoopte ik dat de liefde alles wel zou overwinnen….of toch niet? De twijfel was groot, maar ik wilde niet opgeven.
Maar toen gebeurden er dingen die voor mij ‘over het randje van acceptabel’ gingen, en die me ook veel pijn deden. Ik had het gevoel alsof ik ‘niet genoeg deed’ om hem gelukkig te maken, ik hem niet alles kon geven ‘wat hij nodig had’. Aan de ene kant ging het heel erg goed, maar aan de andere kant ook helemaal niet, het was alles of niets zou je kunnen zeggen.
Gevolg was dat ook deze relatie al vrij snel ten einde liep, maar vergeten kon ik hem niet. Ik was intens verdrietig en er volgde veel pijn; we bleven elkaar achtervolgen, letterlijk en figuurlijk, het was duwen en trekken. Deze relatie was het begin van een diepgaand heelproces, het tweelingzielenproces….

Meer lezen over de dynamiek tussen tweelingzielen? Lees dan dit verhaal….

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2015- Masja Prinsen – Natuurbeleving in Beeld

facebook | Twitter | 500px | Mijn werk bij Wallstars

error: Fotos & Teksten © Masja Prinsen