Natuurbeleving in Beeld

Fotografie & Tekst: MASJA PRINSEN

Levenskeuzes…

Spiritualiteit heeft voor veel mensen een zweverig imago. Wat mij betreft is het een manier van leven; de keuze die je maakt om zoveel mogelijk te leven vanuit jouw persoonlijke basis, jouw 0-punt als het ware, met zo min mogelijke ‘zware bagage’.
De andere keuze is leven volgens maatschappelijke regeltjes die ons worden opgelegd, en waar we veel stress, pijn en angst door ervaren, en waar we vele soorten maskers dragen, omdat we houvast zoeken in elke afzonderlijke situatie.
Maar, ben eens eerlijk….welke keuze is het meest aantrekkelijk?

Vaak denken we dat we geen keuzes hebben, dat we klem zitten in ‘dit maatschappelijke harnas’, maar dat is natuurlijk niet zo. Iedereen is vrij om te kiezen wat ie wil, niemand kan je tegenhouden, ook al zullen ze het waarschijnlijk wel proberen.
Een nieuwe weg inslaan kan een behoorlijke hobbel zijn voor veel mensen, zelfs als ‘alles gedekt is’. Voor mij persoonlijk was het ook een behoorlijke hobbel, die ik niet zomaar vrijwillig heb genomen, maar omdat omstandigheden me ertoe dwongen. Maar nu ben ik dankbaar omdat ik me nog nooit zo mezelf heb gevoeld, en ik vraag me zelfs weleens af waarom ik gewacht heb tot ‘die bom ontplofte’.
Zover hoeft het voor jou niet te komen, als je het aandurft om je eigen weg in te slaan, de dingen te doen waar jij van houdt, met als het even kan zo min mogelijk compromissen, want dan pas volg je echt je hart…

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2015- Masja Prinsen – Natuurbeleving in Beeld

facebook | Twitter | 500px | Mijn werk bij Wallstars

error: Fotos & Teksten © Masja Prinsen