Natuurbeleving in Beeld

Fotografie & Tekst: MASJA PRINSEN

Verwachtingen

Verwachtingen, we hebben ze allemaal, bijna continue. We verwachten altijd vanalles van anderen, maar ook van onszelf. En anderen verwachten weer een heleboel van ons. Op je werk, thuis, met vrienden of familie, bij een vereniging of club, je kunt het zo gek niet bedenken of er zijn verwachtingen.

Verwachtingen kunnen ons behoorlijk onder druk zetten, maar ze zijn er, en ze lijken niet weg te willen gaan.
En hoe ga je dan om met verwachtingen die anderen van je hebben, want die kunnen aardig ‘drukkend’ zijn. Durf je jezelf uit te spreken als je er niet aan kunt of wil voldoen? Of ga je ‘de uitdaging’ aan, misschien wel tegen beter weten in?
En waarom heb jezelf zoveel verwachtingen in het leven? Verwachtingen naar anderen toe, of misschien over een situatie, of die wel of niet zal slagen?

Zonder verwachtingen heb je een veel rustiger leven? Verwachtingen liggen in de toekomst, ze zijn er nog niet, dus het heeft helemaal geen zin je er druk over te maken. En wat als het anders uit zou pakken, is dat echt zo erg?
Door ‘in het nu’ te leven, en je niet bezig te houden met de toekomst, speciaal daar waar je geen invloed op hebt, bouw je rust op voor jezelf. ‘Laat de dingen eens gewoon gebeuren’, zonder die enorme lading aan verwachtingen. Laat je wat meer verrassen door wat het leven je brengt, is dat niet veel fijner?
En ja, het is een beetje eng, zeker in het begin, maar als je er eenmaal doorheen bent zul je zien dat het helemaal niet zo eng is als het lijkt. Het geeft veel meer lucht en ruimte in je leven, het maakt je vrijer.
En moet je toch vooruitplannen? Dat is prima, maar laat het dan ook meteen weer los, en kom weer terug in ‘het nu’. ‘Het nu’ doet er toe, de toekomst moet nog komen….

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2015- Masja Prinsen – Natuurbeleving in Beeld

facebook | Twitter | 500px | Mijn werk bij Wallstars

error: Fotos & Teksten © Masja Prinsen