Natuurbeleving in Beeld

Fotografie & Tekst: MASJA PRINSEN

balans-2

Balans, er valt zoveel over te zeggen, want eigenlijk draait alles om balans in het leven, jouw hele levensstijl bepaald of jij in balans bent. Is jouw leven niet in balans, dan ervaar je niet een optimaal gezond en gelukkig leven.

Balans zit ‘m in veel dingen, zoals ik in voorgaand blog al aanhaalde heeft balans alles te maken met energie, want energie, ook dat heb ik al eens vermeld, is eigenlijk alles om ons heen. Zelfs een steen is energie, denk maar aan kristallen bijvoorbeeld, die een positieve uitwerking zouden hebben op diverse aandachtspunten in ons leven.
Hoe dan ook, balans en energie, daar draait het hele leven om. Positieve energie is dus heel erg belangrijk voor een goede balans.
Ook als je met anderen te maken hebt is het belangrijk deze balans te behouden. Vaak is dat de balans tussen geven en nemen, dat geldt in elke relatie zo. Geef je teveel, dan raak je uit balans, maar neem je teveel dan ben je ook uit balans. In de meeste relaties is er sprake van zo’n disbalans. Het is niet zo gemakkelijk om goed te balanceren tussen geven en nemen.
En dan komt ook kwetsbaarheid weer om de hoek kijken, want kwetsbaarheid kan je helpen die balans in een relatie te vinden. Dat klinkt misschien heel vreemd, maar door je kwetsbaar op te stellen, wat met liefdevolle energie te maken heeft, kun je een vertrouwensband opbouwen. Liefde is de tegenpool van angst, en je bent altijd elkaars spiegel. Als jij je kwetsbaar opstelt, zal de ander zich misschien in eerste instantie een beetje bedreigt of ongemakkelijk voelen, niet weten hoe met die kwetsbaarheid om te gaan. Die persoon is het waarschijnlijk niet gewend om liefdevol behandeld te worden, en weet gewoonweg niet wat liefde eigenlijk is. Maar als je volhoudt zul je resultaten zien, zolang als jij jouw kwetsbaarheid maar blijft tonen. Je zult merken dat anderen zich dan ook kwetsbaarder durven opstellen naar jou toe. Ze zullen meer vertrouwen in je krijgen, en dat schept een band. Dus door het positief en liefdevol te benaderen krijg je positiviteit en dus liefde terug, misschien niet direct, maar dan gebeurd het later. Dat is wat ze ‘karma’ noemen, ‘wat je uitstraalt krijg je terug’.

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2015- Masja Prinsen – Natuurbeleving in Beeld

facebook | Twitter | 500px | Mijn werk bij Wallstars

error: Fotos & Teksten © Masja Prinsen