Natuurbeleving in Beeld

Fotografie & Tekst: MASJA PRINSEN

balans-3

Nu ik toch bezig ben, meteen nog maar een vervolg op het onderwerp ‘balans’.
Want waar ik het nog niet over heb gehad in dit verhaal is levensstijl. Jouw levensstijl is erg bepalend voor hoe jij je voelt, en je ego heeft daar een grote rol in. Je ego probeert je namelijk verslavingen ‘aan te praten’, zoals teveel en (te) vette of gewoon slechte voeding of snoep, roken, alcohol, drugs, seks, koopzucht, en wat er al niet meer aan verslavingen rondzwerft op deze wereld. Het mag duidelijk zijn, verslavingen zijn niet goed voor je! Verslavingen vullen de leegtes op die we voelen, geven ons heel even een goed gevoel, maar eigenlijk is het een illusie. We willen graag geluk ervaren, maar omdat we het niet ervaren hebben we een surrogaat nodig in de vorm van een verslaving. Eigenlijk is verslaving hetzelfde als afhankelijkheid.

Zo maken we ons overal afhankelijk van; we kunnen niet meer zonder mensen om ons heen die leegtes voor ons opvullen, of zonder werk waarmee we bezig kunnen zijn om diezelfde leegtes op te vullen, en waar we het liefst veel geld mee verdienen zodat we weer heel veel mooie en handige spullen kunnen kopen. En zo zijn we ook afhankelijk van de supermarkt die ons leven zo gemakkelijk maakt door alles apart voor ons te verpakken, of de tv die ons altijd kan vermaken.
En even voor de duidelijkheid, ook ik ben niet heilig. Zo koop ik ook nog teveel producten in plastic en blik, want ondanks mijn voornemen om het te verminderen blijft het lastig. En zo zijn er nog wel wat dingetjes 😉

Hoe dan ook, waar we echt van afhankelijk zijn vergeten we nog weleens, namelijk de natuur, de aarde, het heelal! Zonder ‘deze dingen’ kunnen we namelijk niet leven, maar het lijkt ons nog altijd niet zoveel te kunnen schelen, we zijn er allesbehalve zuinig op, denken liever aan onze eigen geneugten!
Daarnaast is de natuur ook nog eens heel gezond om in te verblijven; je beweegt en krijgt frisse(re) lucht, je komt er tot rust, en eigenlijk kun je zeggen, we zijn zelf natuur. Dus waarom zouden we niet een beetje meer ‘één zijn met de natuur?’

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2015- Masja Prinsen – Natuurbeleving in Beeld

facebook | Twitter | 500px | Mijn werk bij Wallstars

error: Fotos & Teksten © Masja Prinsen