Natuurbeleving in Beeld

Fotografie & Tekst: MASJA PRINSEN

Je eigen stijl

Je eigen stijl in fotografie, wat is dat eigenlijk?
Voor mij heeft het niks te maken met ‘het volledig anders fotograferen’ dan anderen. Niemand is 100% uniek in zijn stijl, en dat kan ook bijna niet, want zodra jij je foto’s presenteert, zullen er mensen door geïnspireerd raken, het gaan kopiëren. Dat is niet te voorkomen, en dat moet je ook niet zien als een ‘vloek’ maar als een compliment. En ook zijn er vast andere fotografen ‘die het wiel al eerder hadden uitgevonden’ dan jij, zonder dat je het wist.
Het geeft allemaal niks, ‘je eigen stijl’ betekent voor mij gewoon dat je dat fotografeert wat echt bij jou past als fotograaf, als mens, vanuit jouw passie, met gevoel dus, zonder beïnvloeding door anderen. Zo fotografeer ik dat waar mijn aandacht naartoe getrokken wordt, door een bepaald sfeertje, of bepaalde vormen die me aanspreken, kleuren, of wat dan ook. ‘Het moet me raken’ op de een of andere manier. En dat er anderen zijn die dat weer na zullen doen, dat is niet te voorkomen, maar dat verandert niks aan mijn stijl. Ik volg gewoon mijn gevoel, en probeer dat gevoel vast te leggen. In de nabewerking van de foto’s probeer ik die sfeer, dat gevoel, nog eens te benadrukken, ook dat beïnvloed ‘mijn stijl’.

Mensen die kopiëren hebben waarschijnlijk nog geen eigen stijl, ze zijn ‘nog zoekende’, zoals elke fotograaf waarschijnlijk zoekende is geweest, of misschien een leven lang zoekend blijft. Ook dat geeft helemaal niks, als je er maar plezier aan beleeft.
En wil je toch graag uniek zijn, dan zul je de beste moeten zijn in wat je doet, dan zul je eruit moeten springen. En dat is best een uitdaging, met zoveel getalenteerde fotografen….en wat mij betreft, doe het vooral om de passie, niet om het gewin!

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2015- Masja Prinsen – Natuurbeleving in Beeld

facebook | Twitter | 500px | Mijn werk bij Wallstars

error: Fotos & Teksten © Masja Prinsen