Natuurbeleving in Beeld

Fotografie & Tekst: MASJA PRINSEN

dierenkracht

Wist je dat in de spirituele wereld dieren een grotere betekenis hebben? Kijk bijvoorbeeld maar naar Harry Potter…
Alle dieren hebben hun eigen karakter en eigenschappen, en men zegt dat deze dieren ons iets vertellen over onszelf. Onzin? Dat mag iedereen voor zichzelf bepalen. Ik vind gedrag van dieren erg intrigerend, dus alleen dat was voor mij al genoeg reden om me er eens in te verdiepen…

Tijdens mijn vele wandelingen door de natuur afgelopen jaren, kwam ik heel wat dieren tegen. Zo kwam ik erg vaak wilde zwijnen tegen, maar ook reeën, herten, vossen, hazen, en heel veel soorten vogels. Ik heb de afgelopen jaren meer gezien dan in mijn hele leven!

Zo was er een periode waarin ik erg veel zwijnen tegenkwam. Zwijnen zijn echte ‘familiedieren’, ze zijn erg ‘geaard’, wroeten lekker met hun neus in de grond op zoek naar voedsel, of rollen lekker in de modder. Ze zijn erg moedig, beschermen hun familie als het nodig is, maar kunnen ook flink bekvechten met elkaar.
Als ik de zwijnen tegenkwam, was dat vaak in een regelrechte confrontatie, stond ik oog in oog met een enorme kerel, maar soms ook met een paar vrouwtjes en hun kinderen!
Ook heb ik ze weleens overdag, toen ik langs wat dichte bebossing liep met veel jonge boompjes, flink ruzie horen maken, het gekrijs en geknor was erg luidruchtig en behoorlijk dichtbij. Het was ronduit beangstigend, en voor mij voelde het niet als toevallig. In mijn persoonlijke situatie ervaarde ik in die periode flinke aanvaringen die soms ook behoorlijk beangstigend waren, met personen uit mijn directe omgeving. Details laat ik even in het midden. Het waren continue confrontaties die me niet in de koude kleren gingen zitten. De zwijnen herinnerden me daaraan. Toeval? Voor mij niet…

Zo kwam ik ook geregeld vossen tegen. Vossen staan voor sluwheid en ontwijken, ze weten zich snel uit een lastige situatie te redden omdat ze alles snel doorzien. Ze bewegen zich door het bos zonder op te vallen. Maar soms kom je ze tegen, letten ze even iets minder goed op, en zo kwam ik een vos tegen op het pad waarop ik liep. Hij (of zij) kwam recht op me aflopen, en had een prooi in z’n bek. Ik stond gelukkig paraat en kon een foto maken, my Lucky day!
Een dag of wat later kwam ik op een ander pad, niet ver er vandaan, een jong vosje tegen die ook weer recht op me afliep, maar snel het bos inglipte toen ie me zag. Toen ik verderliep kwam hetzelfde vosje ineens het bos weer uit en liep recht op me af. Oempfff, dat was even schrikken, toch maar snel het bos weer in!
En om het dan weer te vertalen naar mijn situatie, er gebeurden op dat moment een heleboel ‘sluwe’ dingen, er werd ‘zogenaamd onopvallend’ misbruik gemaakt van mijn situatie, list en bedrog dus. Een persoon deed zich anders voor dan ze later bleek te zijn, voor haar eigen gewin. Ik was haar prooi zogezegd. Maar ik kreeg het door, en deed er alles aan om de situatie te omzeilen.

En zo ben ik erg veel dieren tegengekomen, van dassen tot eekhoorns, veel spechten in alle soorten en maten, Roodborstjes, Vlaamse gaaien, en veel roofvogels, waaronder regelmatig de Rode Wouw en Bosuilen die op dat moment rondom mijn woning leefden. Voor mij toch heel bijzonder!
Zo zijn spechten vogels die door ‘lagen heen hameren’, ze pellen laag voor laag weg. En zo was het ook in mijn leven, laag voor laag ontdekte ik steeds meer over mezelf en mijn omgeving. En roofvogels? Die hebben een scherpe blik, en zo werd mijn blik ook alsmaar scherper, kreeg ik steeds weer nieuwe inzichten.
Bij deze ‘ontmoetingen’ was het zo dat ik er meestal ‘niet omheen kon’. Ze kwamen doorgaans vanuit ‘het niets’ en waren recht ‘into my face’, precies op een moment dat ik me in bepaalde situaties bevond. Dus nee, voor mij voelde het niet als onzin, omdat het gewoon allemaal ‘TE toevallig was’, het voelde echt als een boodschap.
Ook de vele eekhoorns, die zich precies lieten zien als ik een moment van ‘loslaten’ ervaarde. Eekhoorns zijn echte verzamelaars, en wijzelf ‘verzamelen’ nogal eens teveel aan ‘bagage’. En soms is het tijd om wat ‘los te laten’….maar het kan ook zijn dat je je voorbereid op wat komen gaat, net zoals de Eekhoorns hun wintervoorraad aanleggen.

Het waren overigens niet alleen confronterende situaties, ik kwam ook dieren tegen die me volledig leken te accepteren. Zo ben ik weleens een reegeit tegengekomen die zich niks van me leek aan te trekken. Hertachtigen staan voor liefde en vriendelijkheid, en zo was ik zelf op dat moment ook heel rustig en op mijn gemak, ik had alles onder controle (en dat gevoel had ik niet zo vaak afgelopen jaren).

Hoe je het ook bekijkt, het is gewoon al leuk om je er in te verdiepen. En het mag duidelijk zijn dat het voor mij echt betekenis heeft. Een ander zal me wellicht voor gek verklaren, maar ach, daar zit ik niet zo mee. Ik vind het zelfs een hele mooie toevoeging aan mijn leven. Ik zie dat alles in dit leven met elkaar in verbinding staat, letterlijk, en dat is iets wat ik nooit eerder door heb gehad. Het is vooral een hele mooie ervaring, en ik voel me bevoorrecht dat ik dit mee mag maken, het maakt het leven extra bijzonder….

Nieuwsgierig geworden?
Boodschap van dieren door Isabelle Lambrecht
Over Krachtdieren
Er zijn nog veel meer websites te vinden met uitleg als je zoekt op krachtdieren. Er valt sowieso een heleboel te leren van dieren (en insecten), ook als je niet geloofd in het ‘hogere doel’.

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2015- Masja Prinsen – Natuurbeleving in Beeld

facebook | Twitter | 500px | Mijn werk bij Wallstars

error: Fotos & Teksten © Masja Prinsen