Natuurbeleving in Beeld

Fotografie & Tekst: MASJA PRINSEN

groot, groter, grootst?

Soms is er ineens zo’n hype waar iedereen aan mee wil doen. Zo ook in fotografenland. Het ene na het andere natuurfotofestival popte uit de grond, we konden er geen genoeg van krijgen. De ene organiseerde eens per jaar een festival, anderen eens in de twee jaar, hoe dan ook, het werden er steeds meer, en we vonden het geweldig!
Inmiddels krijg ik het gevoel dat bepaalde festivals de zalen niet meer gevuld krijgen, we lijken verzadigt te raken door alle festiviteiten rondom natuurfotografie, en toch zetten we door. Met een nieuwe tactiek zo lijkt het, namelijk ‘groot, groter, grootst’…

Voor organisatoren moet de druk enorm zijn, elke keer weer moet er een interessant programma gebracht worden om maar zoveel mogelijk mensen te lokken, en dat is begrijpelijk, want de kosten moeten eruit gehaald worden en de zalen gevuld.
Ik heb dan ook het gevoel dat er steeds ‘grotere namen’ naar voren geschoven worden, van over de hele wereld. Kennelijk is dat nodig om mensen te trekken? Zijn we niet meer tevreden met alleen ‘locale getalenteerde fotografen’?

Voor zo’n festival krijg ik wekelijks soms meerdere keren reclame in mijn mailbox die bijna wanhopig lijken te roepen hoe geweldig het festival gaat zijn, en je vooral moet komen. En dat alles vanwege ‘de grote en bijzondere namen’ die het podium zullen bezoeken!
De eerste gedachte die in mij opkomst is dan, ‘ze krijgen de zaal niet vol’.
En ik heb helemaal geen problemen met reclame, maar sommige berichten voelen als echte pushberichten, zo vaak komen ze voorbij!
Ze wekken bij mij dan ook voornamelijk weerstand op in plaats van een goed gevoel. Want waar is de bescheidenheid gebleven? denk ik dan. Denken we dan nooit eens aan een kleinschaliger aanpak, wat meer intiem? De oplossing zit ‘m al snel in ‘groot, groter, grootst’. En ooit komt er een keerpunt, als het hoogtepunt echt bereikt is, maar of we dat onder ogen durven zien?

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2015- Masja Prinsen – Natuurbeleving in Beeld

facebook | Twitter | 500px | Mijn werk bij Wallstars

error: Fotos & Teksten © Masja Prinsen