Natuurbeleving in Beeld

Fotografie & Tekst: MASJA PRINSEN

hart vs ego, een duel

Vanmorgen was het weereens zover, mijn ego ging het duel aan met mijn hart…
Heel vroeg in de ochtend werd ik wakker, mijn gedachten gingen alle kanten op, alle kanten behalve de goede. Er kwam vanalles boven over de afgelopen jaren, een trucje wat ik inmiddels ken. Als je pech hebt brengt het je schuldgevoel, verdriet en pijn. Maar gelukkig ben ik inmiddels meer ervaren, en kan ik mijn ego aardig tekkelen. Niet dat m’n ego zich snel gewonnen geeft, dat doet ie zelden, hij pusht meestal net zolang tot mijn hart breekt, maar nee, dat gebeurt niet meer zo snel.

De kunst is eigenlijk om deze duistere kant van jezelf, je ego, te accepteren, net zoveel als de mooie kanten van jezelf, maar soms heb ik daar moeite mee, en zo ook vanmorgen.
Ik kan mijn ego prima aan tegenwoordig, maar ik werd er wel chagrijnig van. Hij hield me uit mijn slaap terwijl ik nog aardig moe was.
En nadat ie me het verleden had gepresenteerd, bracht ie me vervolgens naar de toekomst; het zou namelijk een mistige ochtend worden, met zon. Prachtige omstandigheden voor elke natuurfotograaf, maar op dit moment tevens een dilemma. Ga ik op tijd opstaan, of ga ik gewoon lekker slapen en kijk ik verder als ik weer wakker wordt, het is tenslotte nog heel vroeg?
Maar mijn ego, mijn hoofd, bleef maar zeuren, wilde niet toegeven en hield me uit mijn slaap. Mijn hart probeerde me gerust te stellen over de vele kansen die nog voorbij zullen komen. Wakker liggen over een moment wat nog moet komen is sowieso totaal onzinnig, vond mijn hart.
Ik deed mijn best de negatieve gedachten om te zetten in positieve gedachten, ik probeerde ‘in het nu’ te zijn, en te zien waar de tijd me naartoe zou brengen; het was per slot van rekening nog ruim voor zonsopkomst, ik kon gemakkelijk nog een paar uurtjes slapen. En kennelijk is dat ook gelukt, want een poos later, ruim na zonsopkomst, werd ik wakker, mijn hart had ‘de strijd’ gewonnen…ik voelde me weer helemaal ‘in het nu’, en heerlijk uitgeslapen. En die mist? Die laat zich zeker nog heel vaak zien…

Je ego wordt gestuurd door je mannelijke energie, daar waar je gevoel, je hart wordt gestuurd door je vrouwelijke energie. Wanneer deze energieen in balans zijn, zullen ze goed samenwerken. Wanneer de een overheerst ten opzichte van de ander, ontstaat er een disbalans. Deze balans kun je herstellen door je te focussen op ‘het nu’. Meditatie, yoga, of andere bezigheden die voor jouw meditatief werken, kunnen daarbij helpen.

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2015- Masja Prinsen – Natuurbeleving in Beeld

facebook | Twitter | 500px | Mijn werk bij Wallstars

error: Fotos & Teksten © Masja Prinsen